Divendres, 19 d'abril de 2024
obres passeig

Compromís per Tremp demana la paralització de les obres del passeig

Els socialistes consideren que la remodelació de la rambla provoca “malestar” entre els veïns i comerciants i “problemes de seguretat” | L’equip de govern no té cap intenció d’aturar les obres i anuncia que seguirà amb el pla previst

Jordi Ubach Llorens 14 de juliol de 2018 a les 11:23
Una excavadora efectuant treballs a la rambla Doctor Pearson de Tremp | Jordi Ubach
El grup municipal Compromís per Tremp, a l’oposició, ha demanat la paralització de les obres de la rambla Doctor Pearson de la ciutat durant el temps que resta de la temporada d'estiu. La formació considera que la remodelació del passeig està causant “nombroses queixes” i “malestar” entre els veïns i comerciants de la zona, a qui atribueixen “pèrdues econòmiques” com a conseqüència dels treballs.

A més, els socialistes lamenten que les alteracions i talls constants de circulació que les obres produeixen provoquen “problemes de seguretat” a veïns, vianants i trànsit rodat. La formació atribueix a l’equip de govern municipal una “manca absoluta de diàleg i de consens” que ha portat aquesta qüestió, segons afirmen, “a límits inacceptables”.



L’Ajuntament seguirà amb el pla previst

L’alcalde de Tremp, Joan Ubach (PDECat), ha explicat en declaracions a Pallars Digital que l’equip de govern no té cap intenció de paralitzar els treballs. Ubach ha assegurat que tot i que el consistori és conscient “des del primer moment” que una obra d’aquesta importància i magnitud “pot ocasionar molèsties”, els treballs s’han plantejat de manera que afectin “el mínim possible” a veïns i comerciants.

Segons l’alcalde, hi ha una sèrie de factors que obliguen l’Ajuntament a realitzar les obres en aquesta època de l'any. Un d’ells i el més important és una subvenció de la Generalitat, que ha destinat per a la realització de les obres un total de set treballadors amb un contracte de l’1 de juliol al 31 de desembre. Segons Ubach, “les obres s’han de fer en aquest termini” si el consistori no vol assumir un cost “molt més elevat”.

Ubach ha negat que la de paralitzar les obres sigui una reclamació majoritària: “ens consta que hi ha comerços que entenen la situació, que no es queixen i que continuen la seva activitat amb normalitat”, ha assegurat. L’alcalde ha afegit que l’Ajuntament de Tremp ha de treballar “per tothom” i per aconseguir “un bé comú”, i ha assegurat que quan acabi l’obra quedarà una rambla “exemplar i digna”. Ubach ha afegit que les obres avancen al ritme previst.

L’alcalde també ha negat que no hi hagi comunicació amb els veïns, a qui diu que sempre se’ls ha explicat el timing de les obres. En aquest sentit, el batlle ha avançat que dimarts es pavimentarà el lateral restant del passeig i dijous es començarà a picar la part central -peatonal- de la rambla. Serà aquest mateix dia quan les terrasses dels bars es podran situar als vials, que seguiran tallats al trànsit fins que no acabin les obres. 
 

Imatge darxiu de les obres de renovació del clavegueram de la rambla. Foto: Jordi Ubach


Modernització de la rambla i renovació del clavegueram

Les obres de remodelació de la rambla Doctor Pearson de Tremp es van iniciar el passat mes de maig, tot i que anteriorment el consistori ja va fer front a una primera fase de l’obra, iniciada a l’octubre de 2017 i finalitzada a finals de març, consistent en la renovació del sistema de clavegueram

Un canvi d’imatge que suposarà una inversió de 498.000 euros i que inclou la renovació de l’enrajolat, l’enjardinament i l’enllumenat del passeig per donar-li a la rambla una imatge més moderna i funcional.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació