Divendres, 19 d'abril de 2024
Turisme

El Pallars Sobirà, la comarca amb més places turístiques per habitant

Espot és el segon municipi de Catalunya amb la major densitat turística

Redacció 11 de juliol de 2018 a les 10:53
Pla general d’un dels carrers principals d’Esterri d’Àneu on hi ha alguns dels hotels | ACN
El Pallars Sobirà encapçala la llista de les 42 comarques catalanes amb més places turístiques per habitant. Segons un estudi de la Càtedra de Turisme d’Interior i Muntanya de la Universitat de Lleida, i que el diari Segre recull, el Sobirà disposa de 14.147 llits per a turistes, mentre que hi viuen 6.974 persones. Així, es dedueix que a la comarca pot acollir dos turistes per cada habitant. 

L'estudi se centra en la pressió del turisme als municipis i comarques catalanes. Per darrere del Pallars Sobirà es troba la Vall d'Aran amb 1,5 plaça per habitant (14.909 llits per a 9.985 habitants). L'elevat nombre de places turístiques sumat a les xifres baixes d'habitants fan que les comarques lleidatanes encapçalin les primeres posicions del rànquing. 

Si s’analitzen les dades per municipis, els 365 habitants d’Espot porten el municipi a encapçalar la llista de les comarques de Lleida. En el conjunt del país, només Castellar de Riu té més densitat turística que Espot. A Catalunya, la mitjana és de 13,5 places turístiques per cada cent habitants. Al municipi pallarès hi ha 649,9 places per cada cent veïns. El nombre de llits per turista multiplica per 6,5 el nombre de llits per resident. 

Una fiscalitat ajustada als municipis

L'elevat nombre de turistes que els municipis pallaresos acullen al llarg de l'any, però amb una concentració major als mesos d'estiu, fa que molts ajuntaments hagin d'assolir el cost de serveis sobredimensionats per als períodes de l'any en que la població augmenta.

En aquest sentit, i segons publica Segre, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, reclama un nou disseny d'ajuts i una fiscalitat ajustada als municipis per sufragar els sobrecostos. En aquest sentit, Isús assegura que la taxa turística que els ajuntaments recullen no és suficient.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació