Dijous, 18 d'abril de 2024
Biblioteca

La consellera de Cultura es compromet a avançar amb la Biblioteca de Sort

En una visita a l'Ajuntament, Laura Borràs ha reafirmat el compromís del departament amb la biblioteca comarcal

Darío Albert 10 de juliol de 2018 a les 11:06
La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha estat de visita aquest cap de setmana al Pallars Sobirà. Dissabte va participar en la inauguració de la Fira del Ferro d'Alins i diumenge va assistir al Dansàneu, a les Valls d'Àneu. 
 
La consellera va aprofitar el seu pas pel Pallars per trobar-se amb membres de l'Ajuntament de Sort. La principal carpeta que hi havia sobre la taula d'aquesta reunió era la Biblioteca comarcal. Borràs va reafirmar el compromís del departament a tirar endavant el projecte de l'equipament cultural.

L'Ajuntament va aconseguir el 45% del finançament -uns 311.000 euros dels 686.000 euros totals del projecte- però va quedar paralitzat fins que hi hagués un govern efectiu al capdavant de la Generalitat. És en aquest context que s'emmarca la reunió amb la consellera de Cultura. Segons ha explicat l'alcalde de la població, Raimon Monterde, a Pallars Digital, el següent pas és concertar una data amb el departament i l'Incasòl per signar el conveni entre les tres entitats. 

Un cop reafirmat el compromís de la consellera, es va tractar el finançament de la segona fase del projecte: el necessari per omplir la Biblioteca i dotar-li de contingut. Els 311.000 euros ja aconseguits es destinarien a les tasques arquitectòniques i estructurals de l'edifici, corresponents a la primera fase prevista. 
 
La visita de la consellera Borràs a l’Ajuntament de Sort també va servir perquè la filòloga signés el llibre d'honor del consistori i de dos dels seus llibres que hi ha a la biblioteca local. Per part de l'Ajuntament, Monterde li va regalar el disc de l'associació Cambuleta. Segons l'alcalde, l'entitat vetlla per "la llengua i la cultura del nostre territori". 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació