Dimecres, 24 d'abril de 2024
Acadèmia de talarn

459 nous sergents reben els despatxos a l’acadèmia de Talarn

A diferència de les darreres edicions, cap alt càrrec de la Generalitat de Catalunya ha assistit a l’acte

Redacció 10 de juliol de 2018 a les 10:10
Alguns dels alumnes aquest dilluns a l’acadèmia de Talarn | Defensa
L’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn (AGBS) ha entregat aquest dilluns els despatxos a 459 nous sergents de la 43a promoció d’ingrés a l’escala de suboficials. L’acte no ha comptat, per primer cop en molts anys, amb la presència del monarca espanyol ni de la ministra de Defensa. Tampoc hi ha assistit cap alt càrrec de la Generalitat de Catalunya, com sí havia passat en les últimes edicions.

Sí que hi han assistit diverses autoritats com l’alcaldessa de Talarn, Inés Moré; l’alcalde de Tremp, Joan Ubach; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; o el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín.

Com cada any, l’esplanada va acollir l’acte d’entrega dels diplomes als alumnes sota un sol de justícia. També es va fer entrega d’una reproducció de l’espasa de Jaume I a l’alumne més destacat. L’acte va estar presidit pel cap de l’Estat Major de l’Exèrcit de Terra, Francisco Javier Varela Salas.

Requisada una pancarta

En relació a l’acte d’entrega de despatxos, l’Assemblea d’Objecció Fiscal dels Pallars ha denunciat el comís per part dels Mossos d’Esquadra d’una pancarta “pacifista” desplegada en un talús a la vora de l’entrada de Talarn. L’organització antimilitarista defensa que l’acadèmia és “un bolet fora de lloc” al Pallars i demana que es reconegui el dret a l’objecció de consciència en el moment de fer la declaració de renda. 
 

Imatge de la pancarta requisada pels Mossos d’Esquadra. Foto: Josep Manel Fondevila

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació