Divendres, 19 d'abril de 2024
Participació ciutadana

«Lo riu de sempre», «Un riu d'activitats» i «Un pont d'inflexió», les tres propostes pel Riuet de Sort

La votació de propostes definitives per replantejar el parc estarà oberta fins el 16 de juliol

Darío Albert 25 de juny de 2018 a les 11:20
Pla general del parc del Riuet de Sort | ACN
El procés participatiu per decidir el futur del parc del Riuet de Sort avança un pas més. Aquest diumenge es van presentar les tres propostes definitives i ara ja s'ha obert la votació per escollir la que agrada més entre els ciutadans de Sort, dels nuclis del municipi i de les poblacions veïnes. La votació, organitzada per Coop d'Era i amb el recolzament de l'Ajuntament de Sort, es pot fer telemàticament en aquest enllaç i estarà disponible fins el 16 de juliol. També es podrà votar presencialment a l'ajuntament. 

Després d'haver celebrat tres sessions durant la primavera, amb l'objectiu d'establir una diagnosi i reunir solucions per a l'anàlisi col·lectiu, ara s'han englobat les propostes generades per tots els participants en tres línies definitives: El Riuet de Sempre, Un Riu d'Activitat i Un Pont d'Inflexió. 

El Riuet de Sempre

La proposta més conservadora, la de mantenir el parc tal i com es troba ara però responent a les demandes de manteniment que han anat sorgint a les sessions col·lectives: la retirada dels jocs perillosos, l'adequació dels paviments i la millora en la cura de la gespa. La cooperativa avisa que aquesta és una proposta de mínims. 

Un Riu d'Activitat

Una proposta per remarcar la "circulació longitudinal" de la zona, destacant que el parc s'estén des de la zona de jocs fins a l'Oficina de Turisme. Aquest nou eix garanteix l'accessibilitat al parc i incorporarà nous usos que responguin a les necessitats dels usuaris. La proposta, a més, inclou la construcció d'una sèquia d'aigua, d'unes grades i d'un escenari. 

Un Pont d'Inflexió

En aquest eix, la zona al voltant del Pont de la Seu centraria l'activitat del Parc. L'element més important és la construcció de la Caseta del Parc, amb lavabos i un magatzem. En aquesta proposta també es contempla la construcció de grades. També es construirien nous accessos al parc i una zona d'esports. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació