Dijous, 18 d'abril de 2024
Meteorologia

L'estiu s'estrena amb una bona calorada

L’estació més càlida de l'any comença aquest dijous a les 12:07h amb temperatures que poden fregar els 35ºC al Pallars Jussà

Redacció 21 de juny de 2018 a les 09:32
L’estiu s’estrena aquest dijous amb temperatures pròpies de l'estació | Emili Vilamala
Benvingut estiu! L’estació més càlida de l’any començarà com toca: amb calor notable i temps estable, a excepció de la cara nord del Pirineu, on avui poden descarregar alguns ruixats febles. L'estiu arrencarà aquest dijous a les 12.07 del migdia i s'allargarà un total de 93 dies i 15 hores.

Les màximes poden ser avui les més altes des de l’inici d’any i puntualment acostar-se als 38ºC a les Terres de Ponent i de l'Ebre i els 35ºC en altres punts de l'interior. De fet, ahir dimecres ja vam fregar els 33ºC a la Conca de Tremp, amb una màxima que es va assolir a Tremp de 32,8ºC. La calor es mantindrà els propers dies malgrat que demà tocarà sostre.

La previsió del primer dia d'estiu

El primer dia d'estiu estarà marcat per l'estabilitat i per la calor. Aquest dijous hi haurà cel serè en general fins a migdia. A partir de llavors creixeran nuvolades a zones de muntanya, sobretot al Pirineu i Prepirineu que deixaran el cel mig ennuvolat o localment molt ennuvolat i amb probabilitat d’algun ruixat esporàdic. Al vespre la nuvolositat minvarà fins a quedar novament serè o poc ennuvolat a la nit, tot i que al vessant nord del Pirineu apareixeran núvols baixos.

La temperatura mínima i màxima serà similar o lleugerament més alta. La mínima es mourà entre els 9 i 14ºC al Pirineu i entre els 14 i 19ºC al Prepirineu i entre els 17 i 22 ºC a la resta del país, localment més alta al litoral central. La temperatura màxima oscil·larà entre els 26 i 31ºC al litoral, entre els 33 i 38ºC a Ponent i la vall de l'Ebre i entre els 30 i 35ºC a la resta del país en la jornada més càlida des de l'inici del 2018.

A continuació, les cinc dades imprescindibles de l'estiu 2018:

1. L'estiu comença aquest dijous 21 de juny a les 12.07 del migdia.

2. L'estiu durarà un total de 93 dies i 15 hores.

3. El dia que el sol es pondrà més tard és el proper dimecres 27 de juny (i el dia que va sortir abans va ser el passat dijous 14 de juny).

4. Aquest estiu hi haurà fins a tres eclipsis: dos parcials de sol (13 de juliol i 11 d'agost) i un total de lluna el 27 de juliol –l'únic visible des de Catalunya-.

5. La tardor començarà el proper 23 de setembre a les 22.00 de la nit.


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació