Dijous, 25 d'abril de 2024
fibra òptica

La Diputació invertirà 40 MEUR per desplegar la fibra òptica a tota la demarcació

Joan Reñé ha informat que la redacció del projecte estarà enllestida en un mes

ACN 14 de juny de 2018 a les 09:28
Joan Reñé, al costat del president comarcal de l’Alt Urgell | ACN
La Diputació de Lleida preveu destinar deu milions d'euros anuals, a partir del 2019 i fins al 2022, al desplegament de la fibra òptica arreu de la demarcació. Així ho ha explicat el president de la corporació provincial, Joan Reñé, durant una reunió mantinguda amb els alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell. La voluntat és que la redacció del projecte estigui enllestida en un mes i que aquest s’executi en els propers quatre anys.

Reñé ha explicat que l'objectiu del desplegament de la fibra òptica arreu de la demarcació lleidatana és aconseguir que "qualsevol nucli habitat de les comarques de Lleida, estigui al Pirineu o a la Plana, tingui accés a aquest tipus de connectivitat". Per aquest motiu, ha dit que enguany ja s'està invertint en la redacció de l'estudi, el qual estarà enllestit en un mes, amb la voluntat que totes les comarques avancin "en el mateix ritme".

A la trobada mantinguda a la Seu d'Urgell entre Reñé i els alcaldes i alcaldesses de l'Alt Urgell també s'ha parlat de la necessitat d'incrementar els recursos que es destinen al manteniment de camins i s'ha recordat que properament es produirà una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per tractar aquesta qüestió. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació