Divendres, 19 d'abril de 2024
Futbol

L'Espanyol i el Nàstic, atraccions del Torneig de Futbol Base de Rialp

La competició tindrà lloc aquest proper cap de setmana amb la participació de 12 equips distribuïts en cinc categories

Redacció 13 de juny de 2018 a les 10:28
El torneig de Rialp tindrà lloc aquest cap de setmana | Jordi Ubach
La Diputació de Lleida ha acollit aquesta setmana la presentació del Torneig de Futbol Base de Rialp, que el proper cap de setmana celebrarà la seva 8a edició i que tindrà com a màxims atractius la participació dels equips infantils de l’Espanyol i el Nàstic de Tarragona. La resta de club participants seran el CE La Seu d’Urgell, el Roda de Berà, el San Fernando de Saragossa, l’Atlètic Vilafranca, el Mollerussa, el FIF Lleida, l’Oliana, l’Orgèl·lia, el Tremp i els amfitrions de l'Escola de Futbol Rialp.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Antoni Navinés; de Gerard Sabarich, alcalde de Rialp; Joan Segura, representant territorial d'Esports de la Generalitat; Jordi Terés, president de la delegació a Lleida de la Federació Catalana de Futbol; Josep Escolà i Mònica Llopis, president i secretària de l'Escola de Futbol Rialp, respectivament; i Juanjo Abellà, coordinador del torneig.

El torneig és ja un clàssic del calendari de cada final de temporada. Enguany arriba a la seva vuitena edició i, com ha passat des de la seva creació, “és un premi per als 80 nens que formen l’Escola de Futbol de Rialp”, segons ha destacat l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, que ha afegit que va adreçat a les cinc categories que hi ha des de prebenjamins fins a juvenils.

El campionat té un pressupost de 8.000 euros i es calcula que tindrà un impacte d’entre 25.000 i 30.000 euros entre els establiments de la població, segons ha dit Sabarich, ja que en molts casos els 330 jugadors participants venen acompanyats de les seves famílies.
 

Imatge de la presentació del torneig a la Diputació de Lleida. Foto: DIputació


El sistema de competició serà diferent segons les categories. Així, en alevins i infantils, els 6 equips participants es distribuiran en dos grups de 3 i jugaran una lligueta tots contra tots, per després creuar-se amb els equips de l'altre grup. Pel que fa als prebenjamins, benjamins i juvenils, els 3 equips participants en cada categoria disputaran un triangular. 

La composició dels grup és la següent: prebenjamins, Tremp, la Seu i Rialp; en benjamins, la Seu, Oliana i Rialp; en juvenils, Orgèl·lia, Oliana i Rialp; en alevins, al grup 1 hi seran San Fernando, Vilafranca i Rialp, i al 2, Mollerussa, Roda de Berà i FIF Lleida; finalment, en infantils, el grup 1 el formaran Espanyol, San Fernando i Rialp, i el 2, Vilafranca, FIF Lleida i Nàstic.

Pel que fa als horaris, dissabte l'activitat començarà a les 10 del matí i acabarà a les 18.15 hores, en una jornada que inclourà la primera fase aleví i infantil, a més dels triangulars íntegres de benjamins i juvenils. Diumenge a partir de les 9.00 es jugaran la resta de partits, amb el triangular prebenjamí i la fase d'encreuaments d'alevins i infantils, incloses les finals (15.30 i 16.20), que donaran pas a l'acte de lliurament de trofeus i d'obsequis, en què cada jugador rebrà un detall en record a la seva participació.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació