Dimecres, 24 d'abril de 2024
Ciclisme

Una exposició repassa la història del ciclisme al Pallars Jussà

La mostra s'inicia el 1888 i s'allarga fins el 1975, any en que el Pallars va ser per primera vegada final d'etapa de la Vuelta d'Espanya

Redacció 1 de juny de 2018 a les 11:29
La mostra sobre ciclisme es podrà veure al vestíbul del consell | Arxiu
El vestíbul del Consell Comarcal del Pallars Jussà acollirà a partir d'aquest divendres i fins el 24 de juny una exposició que repassa el ciclisme a la comarca. La mostra està organitzada per l'Arxiu Comarcal, coordinada per Pablo Martínez, i compta amb la col·laboració del Consorci per la Normalització Lingüística i l'Ajuntament de Tremp. 

El repàs de la història ciclista al Pallars Jussà comença el 1888, any de la creació del primer grup de ciclistes a la comarca. Fa 70 anys, va néixer el Club Ciclista la Pobla, el primer de la comarca a ser reconegut per la Unión Velocipédica Española, antecedent de la Federació Espanyola de Ciclisme. 

La mostra finalitza l'any 1975, any en que el Pallars acull per primera vegada un final d'etapa de la Volta d'Espanya. I és que es tracta tan sols de la primera part. Els anys més recents en la història del ciclisme s'abordaran en una exposició que donarà continuïtat a la present. 

L'exposició s'emmarca dins la Setmana Internacional dels Arxius i es podrà veure de dilluns a divendres de vuit del matí a les tres de la tarda. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació