Dimarts, 23 d'abril de 2024
procés català

Llibertat amb càrrecs pels detinguts en la macrooperació contra la Diputació

Un dels detinguts és l’actual subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat, el pallarès Jordi Castells

Redacció 26 de maig de 2018 a les 08:58
El jutge Joaquin Aguirre, entrant a l'Edifici Londres de la Diputació de Barcelona | Adrià Costa
Els cinc detinguts aquest dijous en la macrooperació contra el presumpte desviament de fons públics de la Diputació de Barcelona, que van quedar retinguts per ordre judicial i entre els quals hi figura el pallarès Jordi Castells, han estat posats finalment en llibertat provisional amb càrrecs aquest divendres, després de passar a disposició judicial. Davant del jutge, s'han acollit al seu dret a no declarar. 

Castells, natural de Tremp, és l’exdirector de relacions internacionals de la Diputació i actual subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat. El van acompanyar al jutjat l’exdirigent de CDC i president i fundador de la Fundació CATmón, Víctor Terradellas; Jonathan Jorba, cap de l’Oficina de Cooperació de la Generalitat, president i patró de la Fundació CATmón; i Joaquim Ferrer Serra, director de PIMEC fins 2014-.

Aquests són cinc dels 30 detinguts que hi va haver dijous, en l'operació en què es va arrestar també l'expresident de l'ens Salvador Esteve, que va ser traslladat a la comissaria de la Verneda, custodiat per dos agents de la policia espanyola. Tot i això, hores després, el també exalcalde de Martorell per CiU va ser deixat en llibertat a l'espera de ser citat pel jutge.

Desviament de 10 milions

El jutge investiga un presumpte desviament de 10 milions d'euros, tot i que el TSJC confirma almenys dos milions. Els escorcolls van afectar l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament, la seu de la Fundació CATmón, l'entitat Igman, la seu de Plataforma Educativa o la Pimec.

Segons fonts de la Diputació, les quantitats que relacionen l'ens provincial amb la fundació CATmón i l'entitat Igman són "ínfimes". Sostenen que en el període 2011-2015 els expedients realitzats amb la fundació CATMón s'eleven a 95.000 euros mentre que amb Igman la xifra és de 129.000 euros. Aquestes dades estan verificades pels serveis d'Intervenció i Tresoreria de la institució.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació