Dimarts, 23 d'abril de 2024
procés català

La resposta dels alcaldes de Sort, Tremp i Rialp a la carta d’Enric Millo

El delegat del govern espanyol a Catalunya ha demanat als batlles de Catalunya que mantinguin la "neutralitat" als espais públics

Redacció 23 de maig de 2018 a les 11:05
Una pancarta a favor de la llibertat dels presos polítics, a Sort | Lionel Pla
Els alcaldes de Catalunya ja estan rebent la carta que els ha enviat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo. En aquest escrit, Millo els demanava mantenir la “neutralitat" als espais públics. 

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha estat un d’ells i n’ha volgut deixar constància al seu compte de Twitter, des d’on ha respòs el delegat del Govern amb un gran llaç groc pintat damunt la carta. En la piulada, Monterde diu que el tracte "de tu a tu" d'Enric Millo demostra el seu "campetxanisme". 
 
De la seva banda, l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, encara no ha rebut la correspondència, però ha assegurat a Pallars Digital que els espais públics “són competència dels ajuntaments i per això son els consistoris qui decideixen la seva gestió”. Ubach es pregunta “on és el llindar de la neutralitat i quina és la fórmula per calcular-la”. 

Qui com en el cas de Monterde també ha rebut la carta és l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, que a través també de Twitter ha respost a Millo defensant, precisament, el “respecte i la convivència”, cosa que, segons argumenta, “alguns no fan, judicialitzant assumptes polítics”. Sabarich ha afegit que “fa 11 anys que sóc alcalde i no cal que vostè vingui avui amb la llei a la mà a dir-me què he de fer. Respecteu i sereu respectats''. 
 
La carta de Millo arriba després dels fets que van tenir lloc aquest cap de setmana a Canet de Mar (Maresme), quan un grup de persones amb la cara tapada va irrompre a la platja i es van endur desenes de creus grogues que havien instal·lat membres del Comitè de Defensa de la República (CDR).
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació