Divendres, 19 d'abril de 2024
Palentologia

Les centrals hidroelèctriques de la Vall Fosca centren el Geolodia 2018

Dissabte va tenir lloc la jornada de geologia, celebrada simultàniament a diverses ciutats espanyoles

Redacció 14 de maig de 2018 a les 10:09
El Geolodía 2018 ha comptat amb 55 participants | Geoparc
La Vall Fosca ha acollit aquest dissabte la jornada de Geolodia 2018. Amb el nom de La Vall Fosca, la vall de l'energia, aquesta trobada ha tingut l'objectiu de mostrar les formacions geològiques d’aquesta zona i la seva implicació i interacció amb la vida humana. En aquest sentit, es va repassar des dels primers pobladors fins a la gran revolució que van provocar les primeres centrals hidroelèctriques de Catalunya a la Vall Fosca, així com l’explotació de minerals com l’urani i nous descobriments.

La sessió, la primera des que es coneix que el territori té el reconeixement de Geoparc mundial per part de la Unesco, va comptar amb 55 participants i va recórrer el curs del riu Flamisell, des de la Pobla de Segur fins a Sallente. Així, durant el recorregut s'ha pogut visitar la Cova de les Llenes, les mines de Castell-Estao i l'estany de Sallente. 

El Geolodia és una jornada de divulgació amb l'objectiu d'apropar la geologia i la professió del geòleg a la societat. Es va iniciar el 2005 a la província de Terol i, a partir del 2011, es va convertir en un esdeveniment d’àmbit nacional que se celebra simultàniament a totes les províncies, amb una excursió de camp gratuïta, guiada per geòlogues i geòlegs, i oberta a tot tipus de públic.

Aquesta activitat és una iniciativa recolzada per la Sociedad Geológica de España (SGE), la Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i el Instituto Geológico y Minero de España (IGME).
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació