Dimecres, 24 d'abril de 2024
Corder

Tot a punt a Tremp per una nova edició de la festa «Pallars Terra de Corder»

L’ovella latxa del País Basc és la convidada d’enguany d’una festa que se celebrarà al pavelló del Casal per les previsions de pluja

Redacció 28 d'abril de 2018 a les 10:55
La festa finalment tindrà lloc, com l’any passat, al pavelló del Casal | Ajuntament
Tremp ja ho té gairebé tot a punt per una nova edició de la festa Pallars Terra de Corder. Per quart any consecutiu, la festa del corder preveu reunir aquest diumenge unes 700 persones, en el marc de la campanya de valorització gastronòmica al voltant d’aquesta carn. Els tickets del dinar pràcticament ja s’havien venut tots aquest dissabte, un fet que fa preveure, novament, una edició multitudinària.

En l'edició d'aquest any, la raça convidada serà l'ovella latxa, del País Basc, que compartirà protagonisme amb la xisqueta, la raça autòctona del Pallars. Tant la cuina del corder com els actes que es duran a terme al llarg del dia comptaran amb la participació de productors i restauradors d'Euskadi. La festa, que s’havia de fer al parc del Pinell, tindrà lloc finalment al pavelló del Casal, donades les previsions meteorològiques per demà diumenge, que anuncien pluges.

No obstant això, els tiquets pel dinar ja estan pràcticament tots venuts, i la regidora de Fires, Anna Ritz, preveu que s’acabin esgotant. La festa vol ser alhora un aparador dels productes gastroalimentaris de la comarca. És per això que durant la jornada hi haurà diferents productors adherits al programa Al teu gust, aliments del Pallars, promocionant els seus embotits, vins i cerveses.

El Pallars és la comarca de Catalunya on hi ha més caps d'ovella productiva i compta amb una raça autòctona: la xisqueta. La configuració del paisatge i la manera de viure de molts dels seus habitants són un motiu important per entendre la força del corder com a marca del Pallars. Amb l'objectiu de reforçar aquesta idea i tenint en compte el potencial del corder, l'Ajuntament de Tremp va iniciar una campanya divulgativa i de promoció del consum de corder. 

Consulta l’oferta estable del corder al Pallars Jussà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació