17 d'abril de 2024
Esllavissada

La Xarxa Sísmica de Catalunya va registrar l'esllavissada de Castell de Mur

Els geòlegs calculen que el volum de l’esllavissada sigui d’unes 50.000 tones de roques i pedres

Darío Albert 18 d'abril de 2018 a les 10:41
Les roques que cobreixen la carretera són de grans dimensions | Cedida
L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya va registrar el moviment sísmic produït per l'esllavissada que dilluns al migdia es va produir al municipi de Castell de Mur. D'aquesta manera, es pot determinar que l'hora en que va començar el moviment va ser a les 14:33h i que va tenir una magnitud de 0,8 graus. 
 
Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a les 15:14h i fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar nou dotacions d'aquest cos, a les que més tard s'hi van sumar la unitat canina, la unitat especialitzada en muntanya i la policia científica.

Des dels primer moment, juntament amb el cos de Bombers, van centrar els treballs en el rescat de les dues persones que van quedar sepultades, sempre amb el vist-i-plau dels tècnics geòlegs que valoraven l'estabilitat del terreny. A primera hora de la tarda, els equips d'emergència van poder recuperar els cossos. 

Els geòlegs calculen que el volum de l’esllavissada sigui d’unes 50.000 tones de roques i pedres, que representen més de 20.000 metres cúbics de material. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació