Dijous, 25 d'abril de 2024
Memòria Històrica

Jornada per a la memòria històrica al Pallars Jussà

El Consell Comarcal ha organitzat una jornada per posar en relleu l'empremta de la Guerra Civil al territori

Redacció 16 d'abril de 2018 a les 10:56
La presentació de la jornada es va celebrar a l'Epicentre | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha celebrat aquest cap de setmana les Jornades de memòria històrica, organitzades conjuntament amb el Memorial Democràtic, amb l'objectiu de donar a conèixer l'important empremta de la Guerra Civil a la comarca. 

El president de l'ens comarcal, Constante Aranda, va destacar dissabte, en la presentació de la jornada, la "important tasca de foment de la memòria històrica", que des del Consell Comarcal es vol continuar fomentant, i que s'ha traduït "en la creació d'itineraris per descobrir elements patrimonials de caràcter bèl·lic que encara perduren", com trinxeres o búnquers. 

En la presentació, celebrada a l'Epicentre de Tremp, també hi ha participat l'alcalde de Sansà, Antonie Tahocés, un municipi del departament francés dels Pirineus Orientals, que ha explicat el lligam que té amb Catalunya com a fill d'exiliats republicans. 

Les historiadores Núria Nolasco i Laura Egea van fer un repàs dels Espais de Memòria que es troben al Pallars Jussà i les actuacions que s'han dut a terme per la recuperació, preservació i difusió d'aquest patrimoni de la Guerra Civil. La programació va continuar diumenge amb una sortida guiada als búnquers de la Serreta de Figuerola i la Posa d'Isona a càrrec de Nolasco i Egea. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació