Divendres, 19 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Així serà la nova rambla Doctor Pearson de Tremp

L’Ajuntament de Tremp fa públics els esbossos del nou passeig, una de les zones més emblemàtiques de la ciutat

Redacció 12 d'abril de 2018 a les 10:20
Recreació -els colors no es corresponen a la realitat- de la nova rambla | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp ha fet públiques a través del butlletí municipal les primeres imatges que recreen com serà la nova rambla Doctor Pearson, un dels espais més emblemàtics de la ciutat. Un canvi d’imatge que suposarà una inversió de 498.000 euros i que inclou la renovació de l’enrajolat, l’enjardinament i l’enllumenat del passeig per donar-li a la rambla una imatge més moderna i funcional.

Abans, però, el consistori ja ha fet front a una primera fase de l’obra, iniciada el passat octubre i finalitzada a finals de març, consistent en la renovació del sistema de clavegueram. En aquest sentit, s’ha inutilitzat tot el col·lector que passava per l’interior de l’espai central i s’ha instal·lat una nova xarxa a cada banda del passeig. Concretament, s'ha posat un tub a cada banda que recollirà aigües brutes i aigües pluvials.

En què consistirà l’obra?

La segona fase, que s’ha d’iniciar en les properes setmanes, consta de diferents actuacions destacades. En primer lloc, es suprimiran les barreres arquitectòniques, de manera que tant la vorera, el vial, com la zona peatonal estaran al mateix nivell. Per fer-ho possible es picarà i rebaixarà l’actual passeig al nivell de la vorera i s’asfaltaran els vials, també al nivell de la vorera, tot fent que ambdues vies tinguin la mateixa amplada.
 

Recreació -els colors no es corresponen a la realitat- de la nova rambla. Foto: Ajuntament de Tremp


La pavimentació del passeig serà en tons grisos i vermells -les imatges dels esbossos són una recreació i els colors que s’hi representen no es corresponen amb la realitat- i es reforçarà la il·luminació tant pel que fa al nombre de lluminàries com a la potència de cadascuna. Els fanals s'instal·laran en l'espai entre dos arbres, en un sí i l'altre no, i de manera inversa a l'altra banda.

També es faran millores en l’enjardinament. Els arbres històrics que hi ha actualment a la rambla es mantindran i s’envoltaran de jardineres de 2,5 x 2,5 -les que hi ha als esbossos no seran exactament iguals-, que tindran un banc enfocat a l’interior de la rambla. A la zona baixa del passeig, tocant al carrer Tarragona, s’hi farà un espai de jardí preparada per a la instal·lació d’una font. Aquest tall visual també farà les funcions de protecció perquè l'accés al carrer no sigui tant directe. L’actual estàtua d’al·legoria a Pearson se situarà, rebaixada, en aquesta zona.
 

Recreació -els colors no es corresponen a la realitat- de la nova rambla. Foto: Ajuntament de Tremp


Quant a la circulació, i malgrat que l’accés de vehicles a la rambla de moment es deixarà obert, es deixaran instal·lats uns fitons retràctils a les entrades, per a ocasions extraordinàries com la Fira de Primavera. La zona serà de velocitat reduïda i es preveurà una zona d'aparcament a cada costat de la rambla, no dels edificis. A més es canviarà el sentit dels carrer Barcelona i Magistrat Saura amb l'objectiu de treure trànsit de la rambla, enlloc d'abocar-n'hi, com passa actualment.
 

Recreació -els colors no es corresponen a la realitat- de la nova rambla. Foto: Ajuntament de Tremp


La realització de les obres d’aquesta segona fase s’executarà amb personal propi de l’ajuntament contractat a través de la subvenció Treball als Barris del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i la supervisió de personal fix.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació