Dimarts, 23 d'abril de 2024
Educació

El Consell Comarcal del Pallars Jussà aprova el conveni de l'Entorn d'Aprenentatge

El passat curs va acollir més de 2.000 alumnes de 31 centres educatius diferents

Redacció 9 d'abril de 2018 a les 11:18
Docents catalans visitant un espai de l'Entorn d'Aprenenatge de Tremp | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà va aprovar, en la darrera sessió plenària, el conveni per al funcionament de l’Entorn d’Aprenentatge de Tremp (EdA), que el curs passat va acollir més de 2.000 alumnes de 31 centres educatius del territori català. L'organisme pretén afavorir noves competències educatives dels alumnes mitjançant l’observació d’elements del patrimoni singular de la comarca del Jussà com són l’àmbit geològic-medi ambiental, l’històric, l’artístic i el tecnològic. 

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha destacat que el contacte directe que mantenen els alumnes amb els elements diferencials de la comarca és “una eina fonamental d’aprenentatge”. 

Així, els alumnes poden gaudir de diverses activitats didàctiques, com les visites a les botigues-museu de Salàs de Pallars, el Castell de Mur, tallers paleontològics i geològics o les rutes dels últims dinosaures. Des del Consell s’impulsarà de cara al proper curs incloure la divulgació del patrimoni cultural relacionat amb la memòria històrica. 

L'organisme depèn del Departament d’Ensenyament i treballa en col·laboració amb l’Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Jussà i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. A principis d'any, va ser un dels escenaris de les Jornades dels Camps i Entorns d’Aprenentatge, que van reunir una cinquantena de docents catalans que treballen en els 20 camps i entorns d’aprenentatge que hi ha a Catalunya.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació