Dimecres, 24 d'abril de 2024
Procés català

La indignació pels nous presos polítics fa sortir el Pallars al carrer

Les places dels pobles han tornat a ser l’escenari de concentracions contra la decisió del jutge Llarena

Jordi Ubach Llorens 23 de març de 2018 a les 23:30
Tremp ha completat la manifestació amb una marxa de torxes | Miquel López
La convocatòria dels CDR del Pallars i de les delegacions de l’Assemblea i Òmnium ha tingut efecte i centenars de pallaresos han sortit aquest divendres al vespre al carrer per mostrar la seva indignació amb la decisió del jutge Llarena d’empresonar Raül Romeva, Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull i Carme Forcadell.

Poblacions com Tremp, Sort, la Pobla de Segur, Isona o Esterri d’Àneu han omplert les seves places a partir de les 20h de la tarda. La concentració més multitudinària ha estat a la capital del Jussà, on a partir de les 20:30h s’han reunit davant l’ajuntament unes 500 persones. La manifestació ha continuat amb la lectura d’un manifest i una marxa amb torxes pels carrers de la ciutat. 
   
L’entrada a presó de Romeva, Bassa, Rull, Turull i Forcadell ha generat reaccions entre alguns alcaldes pallaresos. És el cas de Raimon Monterde, batlle de Sort, que en un parell de piulades ha dit que l’independentisme “ha de canviar l’estratègia” i ha proposat “parar l’administració”. Monterde també ha proposat una reunió a l’Assemblea d’Electes de Catalunya.

Al cap d’una estona l’ha recolzat, també a Twitter, l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, que ha afegit que “lluitarem fins al final”.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació