Dimecres, 24 d'abril de 2024
biblioteca de sort

Sort aconsegueix un ajut de 311.000 euros per reprendre les obres de la Biblioteca

Aquesta consignació del Departament de Cultura suposa un 45% del pressupost total de l’obra | El regidor de Cultura reconeix que no serà efectiva fins que no es formi Govern a Catalunya

Jordi Ubach Llorens 20 de març de 2018 a les 10:39
Estat actual de l'edifici de la nova Biblioteca de Sort | Arxiu
L’Ajuntament de Sort ha acordat amb el Departament de Cultura de la Generalitat una ajuda de 311.000 euros que permetrà reprendre la primera fase de les obres de la Biblioteca comarcal de Sort, consistent en el tancament de l’estructura. Aquesta consignació suposa aproximadament un 45% del pressupost total de l’obra, que ascendeix als 686.000 euros.

Així ho va anunciar el regidor de Cultura del consistori, Pere Bascones, durant el ple ordinari celebrar ahir al vespre a la sala de plens de l’Ajuntament. Bascones es va mostrar “molt content” de donar aquesta “bona notícia”, tot i que va puntualitzar que l’actuació no es podrà fer efectiva fins que a Catalunya no hi hagi Govern. Aquesta primera fase no serà una realitat fins l’agost del 2019, “si tot va bé”, segons el regidor de Cultura.

Aquest acord es va segellar en una reunió, la setmana passada, entre membres de l’equip de Govern de la capital del Pallars Sobirà, del Departament de Cultura i de l’Incasòl. A la reunió, segons va explicar Bascones, es va aprofitar per parlar amb el cap de serveis de Biblioteques, que es va mostrar obert a començar parlar d’una segona fase de l’obra. 

El consistori va aprovar el maig de l’any passat la modificació del projecte de la Biblioteca per incloure-hi modificacions estructurals, que van permetre abaratir l’obra en uns 100.000 euros. Les obres de construcció de la nova Biblioteca comarcal van quedar paralitzades l'any 2005 per falta de pressupost. Des de llavors, el seu esquelet, situat als peus del castell de Sort, forma part del paisatge de la capital del Pallars Sobirà.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació