Dimecres, 24 d'abril de 2024
ramaderia

Demanen que es reconegui la feina dels ramaders com a motor econòmic

Es presenten les conclusions del primer Congrés de Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya

Redacció 15 de març de 2018 a les 11:12
Un ramat fent la transhumància cap a la muntanya al Pallars Sobirà | ACN
L'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i l'Aran (IDAPA) i la Fundació Món Rural van presentar la setmana passada a Tremp les conclusions del primer Congrés de Transhumància i Camins Ramaders de Catalunya. La publicació de les conclusions recull la necessitat dels ramaders que se'ls reconegui la seva feina com a motor de desenvolupament de l'economia en les zones rurals. 

La jornada, celebrada a la seu de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, va servir per analitzar els reptes immediats de la transhumància, que estan directament relacionats amb qüestions com ara el relleu generacional, el vincle entre la ramaderia extensiva i l’agricultura i el propi impacte en el medi ambient.

A banda de la presentació de les conclusions del congrés, que es va celebrar al 2016, la jornada va comptar amb diferents ponències sobre aspectes relacionats amb la ramaderia, com la toxicitat vegetal, o una presentació d'una experiència en la gestió de la vinya amb ramat d'ovelles. La publicació de les conclusions ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de la de Barcelona.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació