Dijous, 18 d'abril de 2024
Residus

L'Aran impugna la taxa de residus de l'abocador de Fígols

El Consell Comarcal va aprovar un augment de la taxa, passant dels 41,95 euros per tona a 46,15 euros

Redacció 9 de març de 2018 a les 13:35
L'abocador rep els residus de quatre comarques | CCPJ
El Conselh Generau de l'Aran ha impugnat l'augment de la taxa de residus de l'abocador de Fígols. Ho ha fet davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on ha presentat un recurs contenciós administratiu. L'abocador de Fígols, gestionat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, rep les escombraries de la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà. 

El Consell Comarcal va aprovar al desembre un increment de la taxa d'entrada a l'abocador, passant dels 41,95 euros la tona als 46,15 euros. A aquesta quantitat s'ha de sumar, a més, el cànon de residus de la Generalitat de Catalunya que per aquest 2018 és de 35,60 euros la tona -uns 15 euros més que l'any passat. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha explicat que l’increment dels costos de manteniment de l'abocador ha portat a l'ens comarcal a augmentar una taxa "que feia anys que no es tocava". Aranda ha assegurat que el Consell "no es farà enrere" i ha reconegut que la impugnació de l'Aran és "una mica absurda". 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació