Dijous, 25 d'abril de 2024
tren de la pobla

FGC vol explotar les estacions de tren de Cellers, Guàrdia i Salàs de Pallars

Ferrocarrils està treballant amb els ajuntaments per donar servei als edificis en desús de la línia Lleida-la Pobla

Jordi Ubach / ACN 9 de febrer de 2018 a les 09:51
L’estació de Cellers ja havia acollit recentment un alberg | Diputació de Lleida
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’ha marcat com a objectiu resoldre el problema de les instal·lacions obsoletes que hi ha a l’entorn de la línia de tren que uneix Lleida amb la Pobla de Segur. Actualment són 7 els edificis que estan en desús. És per això que l’empresa pública vol explotar-los i donar-los funcions de dinamització turística, com podria ser la instal·lació de centres d’interpretació o serveis d’hoteleria.

El cap de la línia, Emili Monsó, ha explicat que un dels projectes amb els que s’està treballant és el de Cellers, on s’està plantejant d’explotar el conjunt d’edificis que hi ha a l’entorn de l’estació. Monsó ha explicat que FGC està treballant amb l’Ajuntament de Castell de Mur i amb “diversos interessats” per tal d'oferir un producte “de caire hoteler”.

Altres estacions que es volen explotar en format concessió, són la de Guàrdia de Noguera i la de Salàs de Pallars, per les quals Ferrocarrils també està negociant amb els respectius consistoris i amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà. No obstant això, Monsó ha explicat que abans “cal adequar els usos de les instal·lacions” i aquest és un procés que “requereix temps”. 

Monsó creu que amb aquestes concessions no només s’oferiran noves activitats al territori, sinó que també “serviran per aportar un valor afegit a la línia que ens permeti créixer en demanda i en oferta turística”.

71 milions d’euros invertits en 13 anys

Des que es va fer el traspàs de RENFE a FGC a finals del 2004, la línia del tren de la Pobla ha rebut una inversió de 71 milions d'euros amb una mitjana de 5 milions anuals. A banda de l'increment de viatgers constatat des de l'entrada en servei dels nous combois al 2016, des d'FGC estan especialment orgullosos de l'índex de satisfacció dels passatgers, que se situa per sobre del 79%.

Una de les novetats d'aquest darrer any ha estat la posada en funcionament de l'app per avisar d'actes incívics, que ha rebut 38 avisos, la majoria per gent que posava els peus al seient, persones que viatjaven sense bitllet o gent que portava la música molt alta.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació