Dimecres, 24 d'abril de 2024
Literatura

La Pobla de Segur es convertirà en una Vila del Llibre

L’Ajuntament obrirà una llibreria de vell a la plaça de la Pedrera i prepara un festival literari per a l’abril

Redacció 22 de gener de 2018 a les 10:56
Els llibres guanyaran protagonisme a la Pobla de Segur | Festival MOT
La Pobla de Segur serà la quarta Vila del Llibre de Catalunya. Després de Bellprat, Cervera i Montblanc arriba el torn a la població pallaresa, que prepara un festival literari per a l'últim cap de setmana d'abril. La primera iniciativa de l'Ajuntament dins d'aquest projecte és l'obertura d'una llibreria de vell a l'antic local del Pla de Barris a la plaça de la Pedrera.

Amb el nom Els Encants del Llibre, l'espai arrencarà amb un fons literari de 5.000 llibres a preus populars, entre els quals una col·lecció específica de literatura relacionada amb la muntanya. El consistori està estudiant la possibilitat que una entitat local porti la gestió de la llibreria. 

A més, la Pobla de Segur celebrarà el seu primer festival anual de literatura. Serà el cap de setmana del 28 i 29 d’abril i s’espera rebre autors, editorials independents i artistes del llibre, amb un programa d’activitats i propostes per a tota la família. El festival tindrà lloc al carrer Major, amb els Encants del Llibre com a porta d’entrada a un univers literari que transformarà per complet aquesta zona. Vells locals tancats que obriran transformats en llibreries i espais de creació literària, un mercat d’editorials independents, espectacles de carrer i trobades entre autors i lectors, són algunes de les propostes que tindrà el festival. 

La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya té l'objectiu de desplegar iniciatives de turisme cultural que tenen com a eix central la literatura. A través del món de llibre, s’aconsegueix activar una nova economia social que fa propostes que conviden als ciutadans i visitants a redescobrir el territori.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació