Dijous, 25 d'abril de 2024
vaga

UGT acusa Ferrocarrils de perjudicar el dret a vaga dels treballadors d’Espot i Port Ainé

El sindicat no descarta denunciar FGC per l'anunci de l’empresa d’oferir descomptes en el forfet

Jordi Ubach Llorens 20 de gener de 2018 a les 09:25
L’estació de Port Ainé es veurà afectada per la vaga aquest cap de setmana | UGT
La UGT de les Terres de Lleida ha acusat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), propietària de les estacions d’Espot i Port Ainé, de perjudicar el dret a vaga dels treballadors de les dos estacions, després que l’empresa hagi anunciat les darreres hores una sèrie de mesures per “pal·liar els efectes” que pugui tenir l’aturada prevista pels propers sis caps de setmana. Entre aquestes mesures contempla oferir descomptes o forfets a meitat de preu.

El sindicat, a més, tem que durant els dies que duri la vaga l’empresa pugui suplir els vaguistes amb treballadors provinents d’Empreses de Treball Temporal (ETT), un fet que ja ha posat en coneixement a Inspecció de Treball. Aquest dissabte és el primer dia de la vaga anunciada per als caps de setmana de gener i febrer, entre les 11h i les 15h.

Així, UGT adverteix que aquesta i altres pràctiques “serien una clara violació del dret a vaga i del que estableix el marc legal en aquests casos”. En cas que FGC incompleixi, la UGT-Terres de Lleida ha anunciat que ho denunciarà davant la Inspecció de Treball, asseguren, “per tal que els drets dels treballadors no es vegin vulnerats” per aquesta pràctica.

Cal recordar que les reivindicacions de la plantilla de les pistes d’esquí passen per reduir la jornada laboral 38 hores a l’any, revisar els salaris del personal fix, equiparar les categories dels acabats d’incorporar procedents d’empreses de treball temporal, crear una comissió de seguiment “encallada tres anys”, així com i l’execució d’una sentència que estableix a FGC executar els endarreriments dels plusos de les vacances des del 2014 i que afirmen que l’empresa no compleix.

El sindicat assegura que Ferrocarrils no ha mostrat voluntat de negociar en tot aquest procés i afirma que ha “amenaçat” el Comitè d’Empresa titllant d’”il·legal” la convocatòria d’aturada.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació