Dissabte, 20 d'abril de 2024
vaga

Ferrocarrils es mostra sorpresa davant la convocatòria de vaga a Espot i Port Ainé

FGC ha qualificat l’aturada d’“artificiosa” i “altament lesiva” | L’empresa ha anunciat una sèrie de mesures per “pal·liar els efectes” que pugui tenir l’aturada prevista pels propers sis caps de setmana

Jordi Ubach Llorens 19 de gener de 2018 a les 09:23
El pic de l’Orri vist des de la cota 2.000 de Port Ainé | ACN
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), propietària de les estacions d’Espot i Port Ainé, ha mostrat la seva “perplexitat” davant l’anunci de vaga convocada pel sindicat UGT als complexos pallaresos pels propers sis caps de setmana, en horari d’11 del matí a 15h de la tarda. L’empresa ha lamentat en un comunicat aquesta situació, que considera “artificiosa” i “altament lesiva” als interessos de l’empresa, dels seus clients i del territori en plena temporada de neu.

Durant l’acte de mediació al departament de Treball a Lleida, que va tenir lloc dimecres, l’empresa va manifestar la seva sorpresa davant d’aquesta convocatòria, ja que, segons afirma, durant els anys 2016 i 2017 s’han mantingut reunions “permanents i continuades” amb la representació dels treballadors d’Espot i Port Ainé, “havent tancat acords molt favorables per als treballadors d’aquestes explotacions”.

FGC assegura que el passat 4 de desembre la direcció de l’empresa es va reunir amb la plantilla de les dues estacions, amb la presència dels seus representants sindicals per inaugurar la nova temporada i en cap moment es va manifestar cap dels punts que ara, unes setmanes després, es plantegen com a motius de vaga, a excepció del cobrament dels plusos durant les vacances, sobre la qual cosa l’empresa assegura que es va posicionar en la mateixa data d’aquella reunió informant que el seu pagament es faria efectiu i ja estava contemplat amb caràcter retroactiu des d’1 de gener del 2017.

L’empresa, per últim, ha manifestat la seva voluntat de mantenir una política de relacions laborals que eviti el conflicte tant per part de la representació dels treballadors com per part de la direcció de l’empresa. Considera que fins ara ha fet tot el possible perquè sigui així i es recolza en els acords econòmics i d’altra ordre assolits fins la data.

Mesures davant la convocatòria

Ferrocarrils ha previst un seguit de mesures per pal·liar els efectes que pugui tenir la vaga en els visitants de les estacions. Davant el seguiment previst a l’estació d’Espot, FGC ha anunciat que aquesta podrà obrir tot el dia amb certa normalitat. Pel que fa a l’estació de Port Ainé, romandrà oberta de 09h a 11h i de 15h a 17h. 

Pel que fa als forfets, durant els dies de vaga, el forfet de temporada d’Espot i Port Ainé es podrà fer servir com és habitual tenint en compte els horaris de la vaga. En el preu a taquilla del forfet de dia a Port Ainé, s’informarà a tots els clients de l’afectació que els suposa la convocatòria de vaga i, en cas d’adquirir els serveis, s’aplicarà un 50% descompte en els productes afectats per la vaga. El preu del forfet a taquilla a l’estació d’Espot serà l’habitual.

A més, es valorarà una contrapartida en favor dels clients del forfet de temporada en funció de l’afectació final al client per la durada de la vaga, com per exemple possibles descomptes en l’adquisició del forfet de temporada de l’any vinent.
 

Llegeix el comunicat íntegre del sindicat

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació