Dijous, 25 d'abril de 2024
vaga

Els treballadors d’Espot i Port Ainé convoquen una vaga parcial

S’efectuarà els dissabtes, a partir del 20 de gener i fins el 24 de febrer | La principal demanda és l’equiparació de salaris i categories entre treballadors

Jordi Ubach Llorens 12 de gener de 2018 a les 14:01
Imatge d’arxiu des d’un remuntador de l’estació d’Espot | Skipallars
El comitè d’empresa de les estacions d’esquí d’Espot i Port-Ainé ha convocat una vaga, en forma d’aturada parcial del servei, durant els propers sis dissabtes a partir del dia 20 de gener i fins el 24 de febrer. Les mobilitzacions es convoquen, segons asseguren en un comunicat, per desbloquejar la “situació de paràlisi” existent amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), propietària de les estacions, davant la incapacitat d’arribar a un acord en diferents temes.

Entre les demandes formulades pel comitè d’empresa, que compten amb l’aval unànime de l’assemblea de treballadors, hi ha una equiparació de salaris i categories entre treballadors, així com l’equiparació de condicions amb altres complexes hivernals del grup FGC, com la jornada laboral anual o el cobrament de plusos complementaris, com les vacances o feines de major perillositat. 

A més, el comitè d’empresa denuncia que en les recents incorporacions a plantilla d’FGC no s’ha tingut en compte l’antiguitat generada per aquelles persones que porten treballant des de fa anys a l’explotació. En el mateix comunicat el comitè d’empresa lamenta que no s’hagi arribat a cap acord satisfactori després de diverses trobades amb l’empresa. 

Per últim, els treballadors refermen la seva voluntat de diàleg i d’arribar a acords, però asseguren que les mobilitzacions són “l’únic camí” que han trobat “atesa la passivitat de l’empresa”. Recorden, a més, que el conveni col·lectiu de FGC-Turisme i Muntanya, porta vençut i prorrogat des de l’any 2012 i no complint-se en alguns aspectes des de l’any 2010, sense cap tipus de resposta ni interès en arribar a consensos per part de la representació de l’empresa.

L’última vaga dels treballadors d’Espot i Port Ainé es va produir fa poc menys de dos anys, el març de 2016, durant la Setmana Santa. Una mobilització que finalment es va desconvocar.
 

Llegeix el comunicat íntegre

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació