Dimarts, 23 d'abril de 2024
gastronomia

Programen a Sort una festa gastronòmica centrada en la carn de caça

Els cérvols, les daines i els cabirols seran els protagonistes de la 1a Gran Festa Gastronòmica dels Banuts

Redacció 10 de gener de 2018 a les 09:47
Els cérvols (a la imatge) les daines i els cabirols centraran la festa | Arxiu
La Gran Festa dels Banuts. Amb aquest nom, es presenta una festa gastronòmica i tècnica sobre la carn de caça major, que tindrà lloc a Sort els propers diumenge 14 i dilluns 15 de gener. El nom de la festa s’ha centrat en la paraula banut, que és com es diu “banyut" en pallarès.

Es tracta d’un esdeveniment que estarà estructurat en dos grans blocs. Per una banda la part lúdica i festiva, que tindrà lloc a l’avinguda Comtes del Pallars i que girarà al voltant d’un dinar popular a base de carn de caça organitzat per l’associació gastronòmica La Xicoia. Durant el dinar es podrà gaudir d’actuacions musicals de grups pallaresos i de la xaranga Xafarrostolls, que protagonitzarà la rua dels Banuts.

D’altra banda, la part tècnica, que tindrà lloc el dilluns i que inclourà ponències i debats sobre el món de la caça i la gestió dels espais naturals on es desenvolupa aquesta activitat. Les jornades tècniques aniran al voltant de la cuina i comptaran amb la participació de cuiners de reconegut prestigi que oferiran una classe magistral sobre la seva versió dels plats tradicionals de caça. Hi haurà, també, un taller d’embotits.
 

Imatge promocional de la Gran Festa dels Banuts. Imatge: Cedida


La Gran Festa Gastronòmica dels Banuts està organitzada per l’associació gastronòmica La Xicoia del Pallars Sobirà, el Consorci Leader Pirineu Occidental i l’Ajuntament de Sort. L’objectiu dels organitzadors és que aquesta festa esdevingui una trobada anual dels amants de la cuina de caça i de les activitats culturals pirinenques. Tot plegat, dos dies on els cérvols, les daines i els cabirols ompliran Sort de música, gastronomia i molta festa.
 

Consulta el programa de la 1a Gran Festa dels Banuts

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació