Dijous, 25 d'abril de 2024
trànsit

Una nova rotonda millorarà la seguretat de la C-13 al nucli urbà de Tremp

Es construirà al barri de la Font Vella i regularà el trànsit a l’entrada nord de la ciutat

Jordi Ubach Llorens 5 de gener de 2018 a les 09:46
Zona on es construirà la rotonda a l’entrada nord de la ciutat | Google
La Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Infraestructures.cat, ha tret a concurs la redacció d’un projecte per millorar la seguretat de la carretera C-13 al seu pas pel nucli urbà de Tremp. L’obra preveu la construcció d’una rotonda al barri de la Font Vella, aproximadament entre la benzinera Repsol i l’hostal-restaurant Buenos Aires.

En aquesta zona, que uneix l’avinguda dels Pirineus i el carrer Seix i Faya, la carretera C-13 conflueix amb diferents carrers de la ciutat. L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha explicat en declaracions a Ràdio Tremp els motius que han portat l’Ajuntament a plantejar-se aquesta obra, que ha de donar més seguretat al trànsit i als vianants.

L’alcalde ha destacat que l’objectiu es regular el trànsit en aquesta zona de la ciutat. Segons Ubach, el consistori té informes dels Mossos d’Esquadra que alerten que els vehicles baixen a velocitats elevades per l’avinguda dels Pirineus. Per tant, una de les finalitats és obligar als conductors que accedeixen a Tremp pel nord de la ciutat a reduir la velocitat.

El pressupost de licitació de l’obra ascendeix a 40.300 euros i l’empresa adjudicatària haurà de completar la redacció del projecte en un termini de quatre mesos. El concurs s’haurà de resoldre a partir del mes de febrer. Està previst, doncs, que la rotonda es comenci a construir a finals d’any.

L’alcalde també ha explicat que la construcció de la rotonda permetrà fer un plantejament de l’aparcament al carrer Seix i Faya, on actualment els cotxes han d’estacionar damunt la vorera, un fet que en ocasions impedeix el pas dels vianants. L’objectiu és, també, fer més transitable aquesta via de sortida i entrada a la ciutat.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació