Dijous, 25 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Tremp aprova un pressupost de 5,8 milions d'euros, un 5% més que l’actual

El capítol d’inversions ascendeix als 376.000 euros, però el consistori preveu l’adjudicació de prop d’un milió d’euros més | L’equip de govern format pel PDECat i ERC hi va votar a favor, mentre que Compromís per Tremp, a l’oposició, ho va fer en contra

Jordi Ubach Llorens 20 de desembre de 2017 a les 10:54
El PDECat i ERC van votar a favor dels pressupostos per al 2018 | Jordi Ubach
L’Ajuntament de Tremp va aprovar ahir en sessió plenària extraordinària els pressupostos per a l’any 2018, uns comptes que ascendeixen als 5,8 milions d’euros. Aquesta xifra suposa un increment d’uns 275.000 euros respecte el pressupost del curs actual, fet que es tradueix en un increment del 5%. Ho va fer amb els vots favorables dels regidors de l’equip de govern -PDECat i ERC- i en contra de Compromís per Tremp, a l’oposició.

L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, va qualificar el pressupost aprovat de “continuista” i va destacar especialment el capítol d’inversions, que ascendeix als 376.000 euros. Hi consten partides com la de la millora i enllumenat públic de Tremp, la dinamització turística, la creació d’un punt de càrrega per a vehicles elèctrics, l’asfaltatge de la carretera de Sapeira a Espluga de Serra o l’adequació del vol nocturn de l’heliport i la construcció d’un hangar pel manteniment i l’aparcament dels helicòpters.

No obstant, segons va informar Ubach, durant el 2018 es duran a terme obres amb un valor aproximat d’un milió d’euros que no estan contemplades en aquests comptes perquè depenen de subvencions aparaulades però no adjudicades. Entre aquestes actuacions s’hi troba la segona fase de millora de la rambla Doctor Pearson, amb una inversió de prop de 498.000 euros, o la instal·lació de la gespa artificial del camp de futbol, amb un projecte que ascendeix als 400.000 euros.

En total, doncs, es preveu un capítol d’inversions de prop d’1,4 milions euros per a l’any vinent, segons l’alcalde, que ha volgut destacar la gestió feta des de l’equip de govern i per part dels tècnics i s’ha felicitat pels 1.429.000 euros aconseguits aquest 2017 en subvencions.

El cap de l’oposició, Víctor Orrit, va qualificar el pressupost d’“insuficientista” i en va demanar la retirada per a la seva reelaboració. El regidor de Compromís per Tremp va demanar concrecions davant les inversions que encara no estan adjudicades, i va criticar que el consistori tampoc hagi baixat enguany l’IBI ni l’aigua i en canvi s’hagin apujat les taxes.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació