Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí nòrdic

Les estacions d’esquí nòrdic del Pirineu arrenquen la temporada

Tavascan obre els seus 14 quilòmetres de pistes i les altres sis acolliran usos turístics i recreatius

ACN 6 de desembre de 2017 a les 12:37
La temporada d’esquí nòrdic ha arrencat a Tavascan | Tavascan
Les set estacions d’esquí nòrdic del Pirineu obriran les seves portes a partir d’aquest dimecres, coincidint amb l’inici del Pont de la Puríssima, la temporada 2017-18 amb bones expectatives i la voluntat d’igualar, o fins i tot superar, els prop de 70.000 visitants amb què van tancar la passada primavera.

La de Tavascan comptarà amb 14 quilòmetres de circuit esquiables totalment operatius, mentre que les altres sis (Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa, Lles de Cerdanya, Aransa, Guils Fontanera i Virós-Vall Ferrera) només ho faran per acollir usos turístics i recreatius. Tot i la neu que va caure a finals de la setmana passada va deixar uns gruixos d’entre 10 i 15 centímetres a totes les estacions, les ratxes de vent posteriors van impedir que aquesta s’agafés al terreny.

Després que l’any passat s’iniciés una de les millors temporades pel que fa a l’esquí nòrdic, ja que aquesta va arrencar el darrer cap de setmana de novembre, per enguany s’espera mantenir o incrementar el nombre de visitants a les pistes respecte al 2016. La tècnica de la Mancomunitat de les Estacions d’Esquí Nòrdic, Imma Obiols, creu que la neu que pot caure en els propers dies ajudarà a consolidar la temporada de cara a les vacances de Nadal. A més, considera que es poden assolir bones xifres per aquesta campanya d’hivern perquè l’esquí nòrdic és cada cop més conegut.

Pel que fa al tipus de visitants a les pistes de nòrdic, Obiols en destaca un perfil d’esportista que sol fer “running o bicicleta i que a l’hivern s’entrena fent esquí nòrdic”, a més de les famílies, grups d’amics o escolars que venen a traves del programa Esport Blanc Escolar de la Secretaria General de l’Esport.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació