Dimecres, 24 d'abril de 2024
esquí

Espot i Port Ainé estrenen temporada amb pocs esquiadors per culpa del vent

L’estació de Tavascan anuncia que obrirà pistes el dimecres 6 de desembre | Els complexos pallaresos esperen una bona afluència de visitants pel pont de la Puríssima

Redacció / ACN 4 de desembre de 2017 a les 09:44
Els primers esquiadors a l’estació d’Espot, aquest cap de setmana | Skipallars
Les estacions d'Espot i Port Ainé han estrenat la temporada aquest cap de setmana amb poca afluència d'esquiadors per culpa del fred intens i, sobretot, del vent que ha bufat a les pistes. La part positiva és que han sumat nous gruixos i les baixes temperatures permeten produir neu per ampliar la superfície esquiable pel pont de la Puríssima. Entre les dos estacions han rebut uns 950 esquiadors que han desafiat unes condicions meteorològiques complicades.

Ha estat una estrena a mig gas, amb les parts altes tancades pel vent, però que ha servit per posar a prova les instal·lacions amb la vista posada a la setmana que ve, quan s'espera que es disparin els visitants. A Baqueira Beret, on ja s’hi esquia des del 18 de novembre, han acumulat més de 60 centímetres de neu nova. Aquest diumenge ha obert 70 pistes amb 110 quilòmetres esquiables.

Dimecres obrirà portes als esquiadors la tercera estació del Pallars, la de Tavascan, i els complexos d’esquí nòrdic per a usos turístics. L’estació de Lladorre ha estat la més beneficiada per les nevades d’aquest cap de setmana, amb registres de fins a mig metre de neu nova.
 

L’estat de l’estació de Tavascan és òptim. Foto: Tavascan


A Espot i Port Ainé el vent ha evitat que s'hagin acumulat gruixos importants però sí que s'han tenyit de blanc les muntanyes i els canons han començat a treballar. Així ho ha assegurat el portaveu dels complexos del Pallars Sobirà, Xavier Bigordà, que assegura que, malgrat l’arrencada a mig gas, “estem contents perquè hem pogut obrir i la gent ja ha pogut començar a esquiar i veure que les estacions estan preparades”.

Bigordà confia ara que les temperatures es mantinguin baixes tal com s’ha anunciat i que la fabricació de neu permeti ampliar el domini esquiable a partir de dimecres. Cal recordar que els onze complexos hivernals lleidatans d'esquí alpí i nòrdic, que han invertit enguany 13,25 milions d'euros per modernitzar les seves instal·lacions, esperen vendre aquesta temporada un total de 1.331.000 forfets, un 4% més que passada. La campanya s'allargarà fins a l'abril.
 

Un canó fabricant neu artificial a Espot, aquest cap de setmana. Foto: Skipallars

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació