Dimarts, 23 d'abril de 2024
autopista elèctrica

La Plataforma contra la MAT es concentrarà dissabte a Tremp

Farà una marxa lenta fins el barri de la Pedrera, on hi ha una torre d'alta tensió

Redacció 20 de novembre de 2017 a les 10:17
Els manifestants contra la MAT, en una concentració a l'agost | Jordi Ubach
La Plataforma Unitària contra la Autopista Elèctrica organitza aquest dissabte una concentració de protesta contra la repotenciació de la línia de molt alta tensió Penyalba-Arnero-Isona, que Red Elèctrica vol recuperar el 2020. L'objectiu de la mobilització és denunciar els "abusos" de les companyies elèctriques al territori. 

La concentració començarà al Passeig del Vall, on es farà un taller de pancartes i cartells. Posteriorment, s'iniciarà una marxa lenta en direcció a l'Hospital Comarcal del Pallars i al barri de la Pedrera, on hi ha una torre d'alta tensió. Tal i com es va fer en la darrera concentració de la Pobla de Segur, es demanarà el soterrament de la línia que travessa la ciutat. 

La Plataforma ja es va mobilitzar contra la MAT del Pallars el 14 d'agost a Tremp i continua amb un calendari de xerrades informatives pel territori. També estan preparant accions judicials per intentar aturar definitivament la línia de molt alta tensió Penyalba-Isona. Per finançar les despeses que comportarien aquestes accions legals, la Plataforma té la intenció de crear una campanya de micromecenatge. 

Cinc municipis pallaresos

L'empresa promotora de la línia d'alta tensió, Red Eléctrica de España, preveu començar a construir la subestació a Isona a finals d'any mentre que de moment ajorna fins més enllà del 2020 la resta del corredor elèctric. El traçat de la línia inclou cinc municipis del Pallars Jussà -Tremp, Castell de Mur, Gavet, Llimiana i Isona- i en total tindria 147 quilòmetres de cables de 400 quilovolts (Kv) entre Isona i la localitat de Penyalba, a Osca.
 

Cartell de la concentració a Tremp Foto: Plataforma contra l'Autopista Elèctrica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació