Divendres, 19 d'abril de 2024

Centenars de pallaresos rebutgen l’empresonament del Govern català

Els ciutadans surten al carrer per denunciar la decisió d’empresonar els consellers de la Generalitat | Crits de “llibertat presos polítics”, “independència” i “Puigdemont, el nostre president” en actes a Tremp, Sort i la Pobla de Segur

Jordi Ubach Llorens 2 de novembre de 2017 a les 20:11

La ràbia, la impotència i la tristesa s’han pogut palpar aquest dijous al vespre davant dels ajuntaments de les principals poblacions pallareses, on centenars de persones s’han concentrat per reclamar la llibertat dels vuit consellers del Govern de la Generalitat que han estat empresonats aquest dijous per ordre de la jutgessa Carmen Lamela. Els concentrats han lluït cartells i pancartes i han clamat en contra de l'Estat espanyol i de la seva justícia.

D’aquesta manera, el Pallars se suma al conjunt de concentracions que s’estan realitzant arreu del país, poques hores després que s’hagi donat a conèixer la decisió d'enviar a la presó, sense fiança, els consellers del Govern per uns suposats delictes de sedició, rebel·lió i malversació, i per declarar la independència al Parlament.
 

Centenars de persones s’han concentrat aquest vespre a Tremp. Foto: Jordi Ubach


Els actes, que han tingut lloc a Tremp, Sort i la Pobla de Segur, han comptat amb la presència de diferents alcaldes i regidors de les dos comarques. A Tremp també s’hi ha vist la que fins aquest dimarts ha estat delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, cessada pel govern espanyol aquest dimarts.

En tots els actes s’han llegit manifests i s’ha denunciat l’empresonament del govern de la Generalitat. Els crits de “llibertat presos polítics”, “independència” i “Puigdemont, el nostre president” han estat una constant.
 

Concentració davant l’Ajuntament de Sort. Foto: Ajuntament de Sort

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació