Divendres, 19 d'abril de 2024
carretera de baiasca

Finalitzen les obres del nou tram a la carretera municipal d'accés a Baiasca

Una important esllavissada de terreny va malmetre l’any 2015 part de la via | Els veïns temen que amb el fred de l’hivern l'asfalt es malmeti si no es fa un correcte manteniment

Redacció / ACN 2 de novembre de 2017 a les 09:08
Estat final de la carretera de Baiasca, a falta de la instal·lació de les tanques | EMD Baiasca
Aquesta setmana han finalitzat els treballs de pavimentació asfàltica iniciats el mes de juny i que completen l’actuació que s’ha dut a terme al tram comprès entre el punt quilomètric 6,520 i el 7,150 de la carretera municipal que enllaça la C-13 amb els nuclis d’Arestui i Baiasca, al terme municipal de Llavorsí.

Les obres executades, que s'han dut a terme com a conseqüència de la important esllavissada de terreny que es va produir durant l'any 2015 en aquell tram de la via, han suposat la construcció d'un tram en variant d'uns 700 metres que, recolzant sobre una pista forestal preexistent, encreua a una cota superior la vessant inestable, i enllaça amb la carretera actual a les proximitats del nucli de Baiasca.

Segons ha explicat a Pallars Digital el president de l’EMD de Baiasca, Jordi Fillet, els veïns temen que amb el fred de l’hivern aquest asfalt es malmeti si no es fa un correcte manteniment. Els veïns també lamenten la manca d’una xarxa per mantenir els talussos i prevenir possibles esllavissades. Fillet ha apuntat que la tanca de seguretat de la carretera s’instal·larà en els propers dies.

Més de dos anys d'incertesa

Des del març del 2015, la carretera de Baiasca ha patit diverses esllavissades, que ha obligat a tallar l'accés. Perquè els veïns puguessin accedir a la població, i mentre duraven les obres de rehabilitació de la carretera, es va construir un tram de 300 metres per sortejar la zona afectada. Les obres s'havien de reprendre el maig passat, però la humitat i una nova esquerda van obligar aturar-les i a reformular el projecte.

El pressupost dels treballs, agrupant totes les actuacions coordinades tant dels departaments de la Generalitat com del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i la Diputació de Lleida, ha estat de prop de 200.000 euros. Els propers dies es procedirà a muntar la barrera de seguretat, donant-se per finalitzada l'obra, tal com estava previst, abans de l'hivern, segons informa la diputació lleidatana.

La Diputació de Lleida ha prestat serveis d'assessorament tècnic –redacció de projectes i direcció facultativa de les obres– a petició de l'Ajuntament de Llavorsí, com a conseqüència de la important esllavissada de terreny que es va produir durant l'any 2015 en aquell tram de la via.

Els treballs d'assessorament han consistit en la redacció dels diferents documents tècnics que han servit per canalitzar les ajudes de diverses administracions, com ara el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i de la mateixa Diputació de Lleida.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació