Dissabte, 20 d'abril de 2024
Procés català

La comunitat educativa convoca concentracions al Pallars per defensar l'escola catalana

Amb el lema "No ens toqueu l'educació", les protestes tindran lloc aquest dimecres a la tarda davant dels ajuntaments

Redacció 25 d'octubre de 2017 a les 10:32
Representants de les entitats del Marc Unitari de la Comunitat Educativa | ACN
La comunitat educativa es concentrarà aquest dimecres per donar resposta als atacs i crítiques d'adoctrinament que ha rebut l'escola catalana. Les mobilitzacions estan convocades per les enitats que s'engloben dins el Marc Unitari de la Comunicat Educativa (MUCE). Al Pallars, els Comitès de Defensa de la República fan una crida a concentrar-se davant dels ajuntaments de Tremp, Sort i la Pobla de Segur.
 
Amb el lema No ens toqueu l’educació, la protesta vol visibilitzar la unitat de la comunitat educativa per defensar l'actual model d'escola i immersió lingüística, que qualifiquen "d'èxit" i on asseguren que no acceptaran ingerències.

A Sort i a la Pobla de Segur, les concentracions estan convocades per a les sis de la tarda. A la població del Jussà, s’iniciarà amb un taller de pancartes i cartells i, una hora més tard, es farà la lectura del manifest i la carta d’un mestre jubilat de 85 anys. A la capital del Pallars Sobirà es realitzarà l’acte unitari comarcal, on es llegirà un manifest i també hi haurà parlaments de mestres i pares d'alumnes.

A Tremp, la mobilització està prevista per a dos quarts de nou del vespre, mitja hora abans de l'inici del ple extraordinari que aprovarà la moció de rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa també estudia querellar-se contra el líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, per haver assegurat que alguns centres públics fomentaven l'odi a Espanya. El departament d'Educació ja va advertir la setmana passada que prendria les accions judicials "necessàries" contra els autors dels "atacs" al model educatiu català i que injuriï els docents.
 

Cartell de les concentracions a favor de l'escola catalana. Foto: MUCE

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació