Dissabte, 20 d'abril de 2024
fires

Els bolets regnen aquest cap de setmana a Isona i Conca Dellà

L’escassetat de bolets no ha impedit la seva celebració de la Boletus, en la que hi van participar centenars de persones

Redacció 23 d'octubre de 2017 a les 10:47
Centenars de persones van participar de la fira del bolet d'Isona | Museu de la Conca Dellà
Isona i Conca Dellà ha viscut un cap de setmana en que el bolet ha estat el clar protagonista. La 15ena edició de la Boletus ha acollit diverses activitats que giraven entorn d'aquest fong comestible, des de sortides guiades al bosc fins a un tast de bolets i productes locals. 

El plat fort va ser la fira del diumenge, que va comptar amb una trentena d'expositors de productes artesanals i agroalimentaris. A banda, la mascota gegant Boletus va recórrer els carrers de la població en una cercavila amb les diferents penyes boletaires. La inauguració va anar a càrrec del sotsdirector de Lleida Televisió i presentador del programa Lleida al Dia, Santi Roig. 

Dissabte al matí va tenir lloc la tradicional sortida al bosc amb la presidenta de l'Associació Catalana de Micologia, Laia Ribas, que posteriorment va pronunciar una conferència titulada Els millors bolets. Les diferents espècies de bolets collits durant la sortida van servir per muntar un taller i una exposició de bolets. La segona edició de la Boletast & Birra, un tast de cerveses artesanes de la zona, celebrat el vespre de dissabte, va comptar amb l'actuació en directe del grup Dark Cofee. Ja entrada la nit, la música dels anys 80 va amenitzar la Festibolet. 

El Boletus, que compta amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Micologia, s'emmarca dins les Jornades Micològiques del Pallars Jussà, organitzades pel Consell Comarcal i que enguany arriben a la seva 16ena edició.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació