Dijous, 18 d'abril de 2024
Sanitat

Un servei de pediatria compartit per cobrir tot el territori

L'objectiu principal és que l'assistència sempre estigui coberta i no s'hagi de tancar els centres en períodes de formació o vacances

Darío Albert 18 d'octubre de 2017 a les 12:37
Elvira i Fàbrega, durant la presentació del servei compartit de pediatria | Darío Albert
La sala d'actes de l'Hospital del Pallars, a Tremp, ha acollit aquest dimecres la presentació del servei conjunt de pediatria per a les comarques pallareses i l'Alta Ribagorça. Des de principis d'octubre, la cooperativa Pediatria dels Pirineus ha ampliat el servei que des del 2009 du a terme a l'Hospital de la Seu d'Urgell, on gestiona l'atenció pediàtrica, ginecològica i obstètrica. 

Aquest servei compartit inclou l'atenció especialitzada de pediatria a l'Hospital del Pallars, així com l'atenció primària de les quatre Àrees Bàsiques de Salut (ABS) -Tremp, la Pobla de Segur, Sort i el Pont de Suert. A més, també donarà suport als consultoris locals d'Esterri d'Àneu i de Llavorsí. 

Durant la presentació, el director assistencial de Pediatria dels Pirineus Jordi Fàbrega ha exposat que el principal objectiu és garantir una atenció de qualitat, sostenible i eficient en una àrea geogràfica del país on tradicionalment hi ha hagut dificultats per garantir les cobertures. Així, el servei compartit farà que l'assistència sempre estigui coberta i no s'hagi de tancar els centres en períodes de formació o de vacances. 

Fàbrega ha destacat els bons resultats que aquest servei està donant a l'Hospital de la Seu d'Urgell i ha reconegut que és extrapolable a l'Hospital del Pallars i als diferents centres d'atenció primària del territori. Segons el director de Pediatria dels Pirineus, l'augment de l'accessibilitat a l'atenció primària ha fet incrementar els índex de qualitat assistencial i, de retruc ha portat a que s'hagin reduït tant les visites d'urgències -en un 50%-, com els ingressos a l'hospital i el temps mitjà de l'estada. 

Fàbrega ha posat en valor el fet de ser un servei que compta com a soci l'Hospital de Sant Joan de Déu. Així, el conjunt de professionals podran comptar amb els protocols d'actuació i les formacions d'"un dels millors centres sanitaris del món". 

De la seva banda, el director del Servei Català de Salut (CatSalut), David Elvira, ha destacat que el servei compartit millorarà la coordinació entre l'atenció primària i l'especialitzada i que suposarà "l'empenta final per la consolidació d'un model d'èxit al territori". 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació