Dijous, 25 d'abril de 2024
Xarxa de refugis

El refugi de Certascan torna a integrar-se a la xarxa de refugis guardats de la FEEC

Agustí Turón és converteix en el nou guarda del refugi de Certascan | L’any 2011 es va produir una gran polèmica quan es va intentar fer-ne fora el guarda, Alejandro Gamarra, després de 28 anys

Redacció 18 d'octubre de 2017 a les 10:19
El refugi de Certascan torna a la xarxa de refugis de la FEEC | Montserrat Escayola
El Comitè de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha informat que el refugi de Certascan, situat a la capçalera de la Vall de Cardós, al terme municipal de Lladorre, ha deixat d’estar fora de servei i torna a integrar-se, des del passat 20 de setembre, a la xarxa de refugis guardats de la Federació. Agustí Turón, amb una vasta experiència com a ajudant de guarda al refugi de la Vallferrera, és el nou guarda del refugi de Certascan, i afronta una nova temporada plena de reptes.

El passat 5 d'octubre, precisament, els tècnics d’internet satel·lital van anar al refugi a fer la nova instal·lació, que ja funciona a ple rendiment i que permet al guarda gestionar des del refugi el sistema de reserves en línia, a més d'altres tasques bàsiques en la seva feina diària. Així mateix, també s’ha canviat el número de telèfon directe al refugi, que ara és el 973 092 315.

El refugi de Certascan, un dels que componen el circuit de popular La Porta del Cel, va ser construït a principis del segle passat per FECSA (actualment Endesa) com a habitatge dels treballadors de la presa en uns terrenys que pertanyien a una comunitat de ramaders de la vall. El 1975 l'empresa elèctrica el va cedir a la FEEC perquè l'utilitzés com a refugi guardat, encara que ja era utilitzat pels muntanyencs des dels anys quaranta. La cessió expira l'any 2019.

El guarda de Certascan va presentar denuncia contra la FEEC l'any 2011

L'abril de 2011, el guarda del refugi, Alejandro Gamarra, Jan, va presentar denúncia als Mossos d'Esquadra en contra el president de la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya), Jordi Merino, tots els membres de la junta de la FEEC, i les dues persones que van trencar els panys com a presumptes responsables de violació de domicili.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació