16 d'abril de 2024
Bolets

Tornen durant l'octubre les Jornades Micològiques del Pallars Jussà

La col·legiata del Castell de Mur ha acollit aquest dissabte la conferència inaugural del cicle

Redacció 9 d'octubre de 2017 a les 13:37
Les Jornades van començar dissabte al Castell de Mur | Consell Comarcal Pallars Jussà
Els bolets son els clars protagonistes de la tardor. I no només als cistells dels excursionistes, sinó també a les Jornades Micològiques del Pallars Jussà. El cicle d'activitats, que enguany arriba a la 16a edició, té com a objectiu apropar la població al món dels bolets.

Aquest any, però, la falta de precipitacions durant l'estiu ha comportat un retard d'uns vint dies en l'inici de la temporada de bolets. No obstant això, els experts pronostiquen que la producció d'aquest any segueixi la tendència dels darrers dos anys, quan de mitjana es van recollir uns 60 quilos per hectàrea

El cicle d'actes va començar aquest dissabte amb la conferència Biodiversitat fúngica del Pallars Jussà, a càrrec del micòleg Joan Monton, que és membre de la Societat Catalana de Micologia (SCM). En finalitzar la conferència, que es celebrar a la col·legiata del Castell de Mur, va comptar també amb una degustació de cuina de bolets amb la col·laboració de l’hotel Terradets i del Celler Vila Corona. 

La següent activitat tindrà lloc el dissabte 21 d'octubre. Es tracta d'una sortida guiada pel bosc d'Isona a càrrec de la presidenta de la SCM, Laia Ribas. A la nit, Ribas pronunciarà una conferència titulada Els millors bolets. A més, durant el vespre i la nit de dissabte es celebrarà la segona edició del Boletast, un tast de cerveses artesanes i de productes de proximitat, amenitzat pel grup de música Dark Cofee.

Tant la conferència com el tast gastronòmic faran de prèvia de la Boletus, la fira del bolet que se celebrarà diumenge 22 de setembre a Isona, i que enguany arriba a la quinzena edició.
 

Consulta la programació de les Jornades Micològiques

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació