Dijous, 25 d'abril de 2024
referèndum

El Pallars es paralitza dimarts en una aturada de país contra la repressió

Institucions públiques, comerciants i empresaris de les dos comarques se sumen a la vaga | Pallars Digital ni actualitzarà ni publicarà nous continguts aquest dimarts 3 d’octubre

Jordi Ubach Llorens 2 d'octubre de 2017 a les 21:17
Persones anant a votar al referèndum d'aquest diumenge | Sergi Camara
L'activitat al Pallars es paralitzarà aquest dimarts durant tot el dia, en una aturada general de país marcada per un clar rerefons democràtic i polític. Una acció de força impulsada pel Govern de la Generalitat i que ha rebut el suport de sindicats i institucions, en què es condemnarà la brutalitat dels cossos policials i la incomprensió del govern espanyol durant el passat diumenge 1 d'octubre, quan els catalans van acostar-se a les urnes per exercir el seu dret a l'autodeterminació.

A les comarques pallareses, la vaga estarà seguida per bona part de les institucions. La majoria d’ajuntaments i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà rebaixaran els seus serveis. A més, es tancaran algunes infraestructures municipals, com ara l’Escola Municipal de Música de Tremp, les biblioteques, els centres cívics o les instal·lacions esportives a les capitals de comarca.

Altres institucions com el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Sort o l’Ajuntament d’Isona, han anunciat que tancaran les seves portes i que no oferiran els serveis mínims que estableix la Generalitat. La vaga no serà seguida només pel sector públic, sinó també per bona part del privat. En el cas de Pallars Digital, el diari ha decidit sumar-se a la convocatòria de parada de país durant tota la jornada. També s’hi han sumat comerciants i empresaris de les dos comarques.

El Comerç Associat de Tremp, per exemple, ha comunicat que la major part dels comerços i serveis de la capital del Jussà s’han unit a l’aturada general. A més, societats i empreses de les dos comarques han anat informant, al llarg del dia d’avui i a través de les xarxes socials, de la interrupció de l’activitat de cara a dimarts.

NacióDigital mantindrà serveis mínims amb un minut a minut centralitzat de país, i tornarà a posar-se en marxa a partir de les 20.00 hores de dimarts, per explicar el transcurs, efectes i conseqüències del dia.
 

Assemblea unitària al Comú de la Pobla de Segur. Foto: Joan Macaya


Assemblea unitària a la Pobla de Segur

Unes 200 persones s’han reunit aquest vespre al Comú de Particulars de la Pobla de Segur per preparar accions de protesta de cara a l’aturada de demà. En una assemblea unitària convocada a través de les xarxes socials, diverses entitats, associacions i persones a títol individual han debatut sobre les accions que desenvoluparan aquest dimarts durant l’aturada general convocada arreu del país.

Entre altres mesures, s’ha decidit convocar a tots els participants i a la ciutadania en general a les 7h del matí a Sort -davant l’oficina de Correus-, a Tremp i a la Pobla de Segur -davant les rotondes- per efectuar talls de carreteres en aquests municipis i al Port de la Bonaigua.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació