Dimecres, 24 d'abril de 2024
Referèndum

Els alumnes de Tremp es manifesten a favor del referèndum

Els joves del Pallars se sumen a la vaga d'estudiants convocada a tot el país

Darío Albert 28 de setembre de 2017 a les 12:25
Els alumnes han recorregut els carrers de la ciutat | Darío Albert
Alumnes de l'Institut de Tremp i del Col·legi Maria Immaculada s'han manifestat aquest matí pels carrers de la ciutat per defensar el referèndum de l'autodeterminació de l'1 d'octubre. S'han sumat així a la vaga d'estudiants convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Al punt de les dotze del migdia, una cinquantena de joves han començat la marxa des del centre educatiu fins l'Ajuntament de Tremp.

En el manifest llegit un cop arribats a la Plaça de la Creu, els alumnes exposen que els "il·lusiona" la possibilitat de participar en la "construcció d'un nou estat" i que l'alternativa és "continuar subordinat a l'arbitrarietat d'un estat" que és "majoritàriament hostil". 


Pel que fa al Sobirà, les direccions dels centres educatius de Sort i Esterri d'Àneu han confirmat a Pallars Digital que els seus alumnes han secundat l'aturada. Els alumnes de 3r i 4t d'ESO, els de Batxillerat i els de Cicles Formatius estan cridats a l'aturada de classes des d'ahir dimecres i fins aquest dijous. La vaga continuarà fins aquest divendres per als estudiants d'universitats i, en alguns punts, s'allargarà fins el mateix diumenge. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació