Dissabte, 20 d'abril de 2024
arqueologia

Comencen les excavacions arqueològiques a la Pobla de Segur

L’excavació busca aportar més informació sobre els canvis en el poblament a l’Edat Mitjana

Redacció 20 de setembre de 2017 a les 12:29
L'equip d'arqueòlegs treballant al jaciment de les Esplugues de Segur | Ajuntament
Aquest dilluns han començat els treballs als jaciments medievals del les Esplugues i el Pui de Segur, al terme municipal de la Pobla de Segur. Les tasques arqueològiques, que s'allargaran durant dues setmanes, van a càrrec de l'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona (UB) i d'estudiants del grau d'arqueologia tant de la UB com de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

L'objectiu dels treballs és aconseguir entendre els canvis que va patir la població de l'Edat Mitjana. L'excavació està dirigida per l'arqueòleg Walter Alegría i coordinada pel professor pallarès Pau Castell. Per l'equip arqueològic el poblament de les Esplugues de Segur, nucli feudal del Pui de Segur i la fundació de la vila-mercat de la Pobla de Segur, a mitjan segle XIII, "és molt representativa d'aquests canvis en el poblament medieval al Pirineu".

El projecte de l'excavació als jaciments del Pui i les Espluges de Segur, que s'emmarca dins el projecte de desenvolupament local Collegats-Boumort, sorgeix de la col·laboració entre l'Ajuntament de la Pobla de Segur i la UB. Una col·laboració que va començar l'any 2015 amb la realització de l'inventari del patrimoni històric i arqueològic a l'espai d'interès natural de Collegats-Rocs de Queralt, a càrrec dels historiadors Pau Castell i Jacinto Bonales. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació