Divendres, 19 d'abril de 2024
Festa major

Tremp es prepara per viure una festa major «molt variada»

La nit de penyes populars serà un dels al·licients de l'edició d'aquest any

Darío Albert 7 de setembre de 2017 a les 09:12
La festa major arrenca aquest dijous | Ajuntament
Tremp ho té tot a punt per arrencar aquest dijous amb la festa major. Una programació que, segons la regidora de Festes de l'Ajuntament, Laura Soriano, "és molt variada" i que "s'ha intentat fer pensant en el gustos de tothom". Des d'aquest dijous i fins el dilluns 11 de setembre, els carrers i les places de la capital del Jussà s'ompliran d'activitats culturals, musicals, lúdiques i festives. 


La regidora ha destacat les principals novetats del programa. La primera d'elles arribarà aquest dijous a la nit, quan les penyes populars allargaran la festa fins les sis de la matinada. Soriano ha explicat que el canvi ve motivat per "la bona experiència que vam tenir l'any passat", sobretot pel que fa al "botellón". "Molts joves van decidir quedar-se a les penyes en lloc d'anar a beure al parc del Pinell" ha assegurat. El número de penyes populars passa de les tres de l'any passat a les cinc d'aquest any, que estaran instal·lades al carrer AGBS, prop del Pavelló del Juncar. 

L'altra novetat més destacada és el correfoc de la Colla de Diables Lo Peirot i, en concret, l'espectacle previ a l'encesa del foc. Els diables han preparat una actuació on hi participaran moltes de les entitats culturals i socials de la ciutat. Ho faran representant una confrontació entre Lo Peirot, representat pel color vermell, i els set pecats capitals, simbolitzats pel color lila.

La regidora ha volgut agrair la feina "tan ben feta" dels membres de la Comissió de Festes i dels treballadors de l'Ajuntament "especialment aquest any", fent referència al canvi d'última hora del grup estrella de la festa major. A tan sols quatre dies pel concert de dissabte, Itaca Band va suspendre l'actuació per "qüestions internes". Finalment, serà Strombers qui els substituirà.
 

Consulta el programa de la festa major de Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació