Dijous, 25 d'abril de 2024
Fira

L'ovella Xisqueta i els gossos d'atura, els protagonistes a Llavorsí

Durant el cap de setmana se celebra la Fira de l'Ovella Xisqueta i el 31è Concurs de Gossos d'Atura

Darío Albert 17 d'agost de 2017 a les 13:16
Un pastor donant ordres al seu gos en un concurs anterior | Ajuntament de Llavorsí
Promocionar els productes de manufactura i agroalimentaris relacionats amb l'ovella de raça xisqueta, autòctona del Pallars. Aquest és l'objectiu principal de la Fira de l'Ovella Xisqueta que se celebra aquest dissabte a Llavorsí. El diumenge, els millors pastors de Catalunya, juntament amb els seus gossos, participaran al Concurs Internacional de Gossos d'Atura, que aquest any arriba a la 31a edició. 

Durant tot el dissabte, l'esplanada de davant del càmping Riberies acollirà un mercat d'artesania i productes alimentaris, així com diferents demostracions d'oficis tradicionals. L’activitat però començarà a dos quarts de deu del matí, quan s’iniciarà una visita guiada pels espais que l'any 1938 van viure la batalla de Valadredo. 

El tècnic del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Toni Batet, serà el ponent de la xerrada relacionada amb el projecte PirosLife La consolidació d'una població d'ós bru en un territori de gestió fragmentada. La conferència serà a partir de dos quarts de dotze del matí a la seu del Parc. El matí acabarà amb el dinar de fira amb carn de corder a la brasa. 

Una de les novetats de la fira és la demostració que faran a les sis de la tarda els pastors i els seus gossos. Aquest cop però, els animals hauran de guiar oques. L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha explicat que "és un dels reclams" de l'edició d'aquest any. 

31è Concurs de Gossos d'Atura

Diumenge serà el torn per a que els pastors demostrin el nivell d'ensinistrament que tenen els seus gossos. En la competició, que es durà a terme als Prats de la Coma a partir de dos quarts d'onze del matí, hi participaran 11 pastors provinents de França, el País Basc, Catalunya, València i les Illes Balears. 

Vidal ha explicat que el concurs "està molt consolidat, sobretot perquè és l'únic que se celebra a la demarcació de Lleida". En aquest concurs els pastors han de fer obeir les ovelles donant ordres al seu gos. El Concurs de Gossos d'Atura de Llavorsí pretén potenciar l'ofici de pastor i augmentar el nivell d'ensinistrament dels gossos catalans.
 

Consulta la programació de la Fira de l'Ovella i el Concurs de Gossos d'Atura de Llavorsí
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació