Dissabte, 20 d'abril de 2024
meteo

​Dissabte d'altes temperatures abans d'una baixada del termòmetre

La setmana que ve serà menys càlida que la que hem tingut

Xavi Segura 5 d'agost de 2017 a les 14:15
El cel rogenc. | Josep M. Costa
La calorada més important de l’estiu que ens ha afectat aquesta setmana ja té les hores comptades. Aquest episodi, que ens ha dut temperatures al voltant dels 40º a Ponent, interior de les Terres de l’Ebre i a punts de l’interior, anirà a la baixa al llarg del cap de setmana i els termòmetres baixaran clarament de cara als següents dies.
 

Temperatures previstes per aquest dissabte.


Pel que fa a dissabte, tornem a tenir una jornada en conjunt assolellada i molt calorosa amb una nit que haurà estat, de nou, de molt mal dormir amb molta xafogor a la costa. Protecció Civil de la Generalitat manté des d’ahir al matí en Alerta el Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor ja que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l’episodi de temperatures extremes s’ha de mantenir encara fins avui dissabte.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les darreres previsions s’han modificat respecte ahir, i avui dissabte l'afectació de temperatures extremes pot afectar principalment totes les comarques de la Catalunya Central, comarques de Lleida (sobretot Segrià i Alt Urgell), de Barcelona (Vallès Oriental i Vallès Occidental) i de Girona (Selva i Gironès).

No obstant, les temperatures màximes ja seran un parell de graus més baixes en general i costarà arribar als 40º a Ponent. Aniran creuant algunes bandes de núvols alts i prims que al vespre es faran més freqüents i espessos al centre i nord del territori, mentre que de cara a la tarda creixeran nuvolades al Pirineu, Prepirineu i a la zona dels Ports que poden deixar algun ruixat o tempesta, més freqüents al nord de Lleida. A L’Empordà bufarà la tramuntana reescalfada.

Prealerta del pla INUNCAT
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) també preveu per avui dissabte a partir del migdia un episodi d’intensitat de pluja que pot afectar sobretot les comarques del Pirineu i prepirineu, comarques de Girona i també les Terres de l’Ebre. De cara al vespre, l’afectació es reduiria a l’Alt Pirineu i Aran.
 
Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment pedra, per la qual cosa es recomana molta prudència sobretot en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat.

Diumenge amb baixada del termòmetre

De cara a diumenge, durant la nit i matinada els ruixats poden arribar a les Terres de l’Ebre i a punts de Girona i del nord de la Catalunya Central, però la jornada tornarà a ser assolellada en general. Atenció perquè les temperatures ja recularan amb més ganes i pràcticament a enlloc s’arribarà als 35º. De fet, la majoria de màximes es situaran entre els 28º i els 33º.  Al llarg de la tarda, tornaran a créixer nuvolades al Pirineu, Prepirineu i zona dels Ports que poden deixar algun ruixat o tempesta que, de forma puntual, també podran arribar al nord de la Catalunya Central i al nord-est de les comarques de Girona. La tramuntana seguirà bufant a l’Empordà.

De cara a la setmana que ve, es consolidarà aquest descens del termòmetre amb temperatures que baixaran clarament a tot el territori i que, de cara a mitjans de setmana, es situaran inclús per sota de la mitjana amb valors màxims que no arribaran als 30º a pràcticament enlloc. Tot plegat amb poques esperances d’una regada general, per bé que sí que hi haurà ruixats de tarda al Pirineu que poden arribar a més comarques. S’haurà d’anar seguint de quina manera es manifestarà la inestabilitat en aquest episodi de temperatures baixes per l’època. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació