Dissabte, 20 d'abril de 2024
associació alba

Dues joves turques realitzaran tasques de voluntariat social al Pallars Jussà

Les voluntàries realitzaran activitats del projecte d'Alba Jussà, que ajuda les persones amb discapacitat intel•lectual i malaltia mental

Redacció 31 de juliol de 2017 a les 10:25
Benvinguda a les dues joves turques que faran voluntariat social al Pallars Jussà. | Associació Alba
Dues joves procedents de Turquia realitzaran, durant 10 mesos, tasques de voluntariat social al Pallars Jussà. Ho ha informat el Consell Comarcal d’aquesta comarca, que va donar fa uns dies la benvinguda a aquestes dues noies, dins del Servei de Voluntariat Europeu. 
 
Les joves ajudaran i oferiran suport a les activitats del projecte d'Alba Jussà en tasques i projectes del territori, en col•laboració amb els serveis socials del Consell Comarcal i l'Associació Alba, que compta amb més de 15 anys d'experiència fent projectes a Europa. En aquest marc, el projecte d’Alba Jussà, que es va engegar el 2014, té com a objectiu oferir acompanyament i serveis d’habitatge, de lleure i terapèutics a persones amb discapacitat intel•lectual i malaltia mental del Pallars, així com a les seves famílies. 

De fet, el voluntariat europeu forma part del Programa Erasmus Plus, un dels programes de mobilitat que impulsa la Unió Europea, i que ofereix la possibilitat a joves de 18 a 30 anys d'ampliar la seva formació, viure una experiència intercultural, conèixer diferents realitats, donar suport al desenvolupament de comunitats locals i ampliar els coneixements d'un idioma a través de la participació activa en un projecte de voluntariat i solidaritat, el treball en equip i la formació en diferents camps.

Pel que fa al Pallars Jussà, es veu com un projecte que vol tenir continuïtat amb l’arribada de més joves a la comarca, així com a la inversa. En aquest punt, doncs, també es buscarà incentivar pallaresos a realitzar aquest tipus de voluntariat en altres països. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació