Dissabte, 20 d'abril de 2024
Obres

Milloren l'accés a Montenartró, una obra llargament reclamada pels veïns

En total s'han invertit 135.000 euros per condicionar el darrer quilòmetre i mig d'accés al poble

Redacció / ACN 25 de juliol de 2017 a les 13:52
Entrada al nucli urbà de Montenartró, a Llavorsí | ACN
La desena d'habitants de Montenartró, al municipi de Llavorsí, fa anys que porten reclamant una millora per la carretera. Es tracta de sis quilòmetres, sense mesures de seguretat, ni cunetes, pràcticament sense paviment i plena de sots. Ara, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà està finalitzant una primera fase d'obres que condicionarà els darrers 1.500 metres d'accés al poble.

L'obra ha suposat una inversió de 135.000 euros, que han estat aportats per la Diputació de Lleida (60.000 euros), el Consell Comarcal del Pallars Sobirà (30.000 euros), l'EMD de Montenartró (25.000 euros) i l'Ajuntament de Llavorsí (20.000 euros).

El president del Consell Comarcal, Carles Isús ha remarcat que es tracta d'una actuació per poder garantir l'accés a pobles i ha dit que confia en els pròxims anys poder finalitzar els sis quilòmetres en mal estat. Les obres quedaran acabades aquesta setmana amb l'asfaltat d'aquest tram de carretera i la construcció de les cunetes.
 
L'alcalde de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Montenartró, Josep Ramon Ubach, ha catalogat l'estat de la carretera de ''deplorable'' i ha narrat que la gent que ha vist el poble en fotografies i han intentat arribar-hi, han comentat que el ''poble és molt bonic'' però que no hi tornaran mentre ''tinguin aquesta carretera''. Per Ubach la millora d'aquesta carretera és ''bàsica i necessària'' per la ''supervivència'' del poble.
 
Isús ha explicat que aquest any també s'ha actuat a altres trams de vies i ha enumerat les obres a la carretera de Malmercat, Baiasca, Montesclado, Burg i Farrera, Puigforniu i Estaron. En el global d'aquestes vies, que en algun cas eren obres d'emergència per esllavissades, s'han invertit des del Consell Comarcal uns 205.000 euros, segons Isús.
 
El president del Sobirà ha destacat que no deixaran de fer obres a pobles amb l'argument que hi viu poca gent i ha dit ''si viu poca gent a un poble i no els arreglem les carreteres, els estem convidant a marxar'' i ha afegit que ''les administracions hem de donar els possibilitats de viure a casa seva i arribar-hi ells i serveis sanitaris o d'emergències amb garanties''. Per Isús és un dret mínim que s'ha de garantir a tots els habitants del Pallars.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació