Dimarts, 23 d'abril de 2024
Trànsit

Trànsit desenvolupa a Sort el programa «Formació 3.0», adreçat a motoristes

De les cinc víctimes mortals de trànsit que hi ha hagut aquest 2017 al Pirineu, quatre eren conductors de motos

ACN 18 de juliol de 2017 a les 09:32
Una cinquantena de conductors de motos han participat a la sessió | ACN
El Servei Català de Trànsit (STC) va organitzar dissabte passat a Sort una nova sessió del programa "Formació 3.0", amb l'objectiu d'ajudar els motoristes a millorar la seguretat en la conducció identificant i corregint errors en situacions reals. La sessió, en la que hi han participat una cinquantena de pilots, va ser prèvia a la campanya intensiva de controls que els Mossos d'Esquadra duen a terme aquesta setmana als punts de més concentració de motoristes per detectar i denunciar conductes negligents. 

Durant la jornada el cap de l'oficina tècnica de l'Àrea Regional de Trànsit del Pirineu Occidental, el sergent Ignasi Perona, va recordar que en els sis primers mesos han mort a Catalunya 24 motoristes, xifra que significa un increment del 40% respecte el període de gener a juny del 2016. De fet, només al Pirineu de les cinc víctimes mortals de trànsit que hi ha hagut aquest 2017, quatre eren conductors de motos. 

Perona va afirmar que "els conductors de motocicleta són més vulnerables i tenen menys visibilitat per a la resta d'usuaris de la carretera, però a vegades també detectem inexperiència i excés de confiança al volant". A més, ha recordat que al Pirineu es concentren ports de muntanya que són molt atractius per a grups de motoristes que surten a fer rutes com a oci, sobretot el cap de setmana. 

Formació 3.0

Aquesta activitat formativa és una de les mesures que porta a terme el Servei Català de Trànsit des de fa tres anys amb l'objectiu d'augmentar la seguretat viària dels conductors dels vehicles de dues rodes i aconseguir més percepció del risc i responsabilitat compartida per reduir la sinistralitat del col·lectiu. La d'aquest dissabte és la setena sessió d'aquest 2017 i s'ha organitzat a la carretera LV-5223 a la capital del Pallars Sobirà en col·laboració amb Anesdor (Associació Nacional d'Empreses del Sector de Dues Rodes). 

 

Conductors i instructors repassant els vídeos enregistrats per corregir errors Foto: ACN


Conductors especialitzats assessoren els motoristes perquè millorin la tècnica a l'hora de portar els seus vehicles i millorin la seguretat en els desplaçaments habituals. En concret, aquest dissabte els instructors han acompanyat grups de mitja dotzena de motoristes fins a Llessui i han enregistrat els seus moviments amb una càmera 'go-pro'.

A l'arribada, han visualitzat les imatges per comprovar si havien fet errors en la conducció i els han explicat com eliminar els vicis que posen en risc la seva seguretat. Els interessats s'han endut la gravació i un full amb deu punts sobre l'estat tècnic de la seva motocicleta. L'útilització dels frens o la correcta posició dels peus o dels genolls han sigut alguns dels aspectes que han corregit. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació