Divendres, 26 d'abril de 2024
Arqueologia

Reprenen els treballs arqueològics del jaciment d'Altimiris, a Sant Esteve de la Sarga

Els treballs se centraran en les excavacions a la banda sud de l'església, en els àmbits relacionats amb el conjunt monàstic

Redacció 14 de juliol de 2017 a les 10:49
Els Altimiris és un jaciment de principis de l'Edat Mitjana | ArqueoMontsec
L'equip d'Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona ha reprès aquest dilluns les excavacions al jaciment dels Altimiris, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga. Els treballs, dirigits per la doctora Marta Sancho i l'arqueòleg Walter Alegría i que s'allargaran durant dues setmanes, se centraran en les excavacions a la banda sud de l'església, on s'espera poder excavar els àmbits relacionats amb el conjunt monàstic.

Els Altimiris és un jaciment de principis de l'Edat Mitjana que es troba situat al Congost de Mont-Rebei, en un dels contraforts nord de la Serra del Montsec. Els resultats de les darreres excavacions apunten que el conjunt podria collir una comunitat monàstica.

L'església de Santa Cecília ha estat recentment restaurada i és la peça central del complex. Al seu voltant s'hi han trobat restes de l'espai on habitava la comunitat mixta, totes elles tallades a la roca, que formen el monestir cristià més antic excavat al Pirineu català.

A més, aquest any es renoven les visites guiades al jaciment, per tal de dur a terme una difusió de les restes arqueològiques trobades i de les tasques de l'equip d'arqueologia.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació