Dimarts, 23 d'abril de 2024
música

El «Concert Tel·lúric» es torna a endinsar a l'interior de la Cova Negra

La Camerata de Sant Cugat i la Coral Polifònica de Tremp tornaran a oferir un concert en un indret únic

Redacció 14 de juliol de 2017 a les 10:10
El concert tindrà lloc en un espai únic | Camerata de Sant Cugat
La Cova Negra del Montsec acollirà la quarta edició del Concert Tel·lúric, a càrrec de la Coral Polifònica de Tremp i la Camerata de Sant Cugat. El concert, que estarà dirigit per Xavier Baulies, tindrà lloc aquest dissabte a les set del vespre. 

El concert, que porta per títol Amb copes d'aigua: música a capella de l'esperit i de l'ànima des del fons de la terra, és una selecció de la música coral principalment dels segles XX i XXI,  i comptarà amb obres de compositors com Monica Aslund, Eriks Esenvalds i Leonard Cohen, entre d'altres. Durant el concert s'utilitzaran copes d'aigua afinades en sis tons diferents. 

L'organització recomana portar calçat adequat i roba d'abric, per la diferència de la temperatura entre l'exterior (25-30ºC) i l'interior de la caverna (6-10ºC). Per seure més còmodament a l'interior de la cova és aconsellable i opcional dur un tamboret portable o cadira plegable o màrfega. L'organització posarà a disposició màrfegues de préstec i servirà begudes al peu del sender. Consulta en aquest enllaç l'accés a la cova. 

Fa més de 3.500 anys, en plena Edat de Bronze, la Cova Negra havia estat santuari i necròpoli d'incineració i dipòsit d'urnes. Ara, la cova té una cabuda per a més de 700 persones. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació